Hlavní obsah

Změnit chlapa? Vyčerpávající dřina!

Foto: Thinkstock

Kdo určuje, co jsou mužské a ženské práce?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte návod na to, jak změnit svého partnera k obrazu svému? Čtenářka Kateřina ho zná! Vy ostatní můžete už dnes psát na téma: Můj ex mě sleduje. Máte s tím zkušenosti? Pojďte nám o tom napsat na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Článek

Aniž bych se o to nějak zasloužila, našla jsem jednoho z nejlepších mužů, kteří po této planetě běhají. Stará se o mě, i po osmi letech vztahu mi dělá snídaně do postele, utírá prach z poliček, na kterých má své modely aut, venčí psa každé ráno i večer, abych se ráno stihla nalíčit a večer nemusela chodit potmě ven. Ale...! Ano, má to (občas) háček…

Určit směr a sepsat návod

Můj manžel mi pomůže opravdu se vším, co potřebuji. I když ho poprosím o loupání brambor (což moc nesnáší, ale nezbývá mu nic jiného, protože já mám na bramborový škrob alergii), udělá to a ještě bude mít dobrý pocit, že mi s něčím pomohl. Ale dokud mu neřeknu, co by mohl udělat, jeho samotného to nenapadne.

Takže když řeknu „Mohl by sis, prosím, po sobě uklízet věci do skříní a nenechávat to na křesle?“, nestane se nic. Po týdnu je tam veliká hromada oblečení. Ale když svoji žádost zformuluji jinak: „Vybrala jsem ti z té hromady věci, které jsem dala do pračky, a zbytek si, prosím, ukliď“, už je nasměrován a ví, že všechny věci, které tam má, patří do skříně.

Foto: Thinkstock

Vysvětlete mu jasně, co od něj chceteFoto: Thinkstock

Chválit, chválit a zase chválit

Náš vztah je plný protikladů, já jsem extrovert, on zase introvert. Když se pustím do nějaké činnosti, věřím si, že to udělám, jak nejlépe umím, a že to dobře dopadne. On ne. Díky knize Jste introvert? od Martin Olsen Laneyové jsem pochopila, že i řešení ucpaného záchodu může být náročný projekt pro někoho, kdo si tolik nevěří, kdo to dělá poprvé a když se bojí, že s ním nebudete spokojená, když to neudělá stoprocentně. Takže napoprvé to bylo docela dobrodružství, ale když bylo potřeba prošťouchnout záchod podruhé a potřetí, manžel se do toho pustil bez odkládaní a stresu. Protože po tom, co se mu to povedlo jednou, věděl, že to zvládne i podruhé. Navíc byl tehdy pochválen a ujištěn, že si ho za jeho pomoc moc vážím.

Doslova a do písmene

Je to stejné jako poslat dítě do krámu s lístečkem „20 dkg cihly“ a pokynem „dej to paní prodavačce, ať ti to prodá“. V žádném případě nechci muže snižovat na úroveň dětí, ale opravdu to je podobné. Oni chlapi někdy prostě nechápou, proč je rozdíl v tom, když se na šňůru pověsí kalhoty nohavicemi dolů nebo nahoru. Ale když jim dáte koš s prádlem a řeknete (nebo napíšete), co s tím mají přesně udělat, budou se toho držet.

Dostáváte denně od svého bývalého nehezké zprávy? Chodí vám brečet na práh, jen abyste se vrátila? Snová tajné lstivé plány, které vás obtěžují? Pojďte se vyzpovídat na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun, které potěší.

Reklama

Související témata:

Načítám