Hlavní obsah

Změňte svůj život za 7 dnů! Stačí dodržet tyhle 3 rady

Foto: sheff, shutterstock.com

Pohlédněte do sebe samých, budete šťastnější. Poradíme vám, jak na toFoto: sheff, shutterstock.com

Že nic nevychází tak, jak byste si představovali? Zkuste sedmidenní manuál na přeměnu života, který vám vyřeší spoustu problémů od lásky po práci. Viděli jste kdy něco jednoduššího?

Článek

Vzpurné dítko, příliš tvrdě jednající šéf, zklamaná matka, rozpadající se vztah, ne příliš příznivá finanční situace, nezaměstnanost… Problémů, které vás denně sužují, existuje tolik! Možná se dokonce jedná o takové množství, až je jimi člověk doslova zasypán – a připadá si jako v bludném kruhu. Víte ale, že existují malé fígle, které všechno mohou změnit, a to dokonce do sedmi dnů? Zkuste na věci pohlížet jinak než dosud.

1. Postavte se k tomu čelem

„Zní to trochu odvážně, možná až masochisticky, ale pokuste se všechny problémy neodsouvat, ale zabývat se jimi. Jen jeden týden. Co můžete ztratit?“ radí sexuoložka a párová terapeutka Laura Berman z Chicaga s tím, že kdykoli se vám do cesty postaví překážka, praktikujte techniku hlubokých nádechů.

„Jde o uzemnění. Při spojení s dechem jste okamžitě více duchem přítomni, uvažujete jasněji, logičtěji a vaše tepová frekvence se zpomaluje. To je velmi posilující a nekonečně užitečné v každé situaci,“ pokračuje odbornice a dodává, že klíčové je i pátrání po důležitých sděleních.

Foto: petrunjela, shutterstock.com

Zastavit se, vnímat svůj dech... To je cesta k uklidnění roztěkané mysliFoto: petrunjela, shutterstock.com

2. Hledejte zprávu určenou sobě

Zase jste se s partnerem pohádali? Opět vám nezbývá na nájem? Volala vaše rozhořčená matka? Podle Laury Berman každá z těchto negativních událostí vám má posloužit.

„Možná, že daná situace připomíná, že je třeba zpomalit a soustředit se na sebe, svoje dovednosti a lidi okolo – ne jenom na práci. Pakliže tohle zvládnete, podpoříte svůj osobní růst. Slibuji vám, že je to dar,“ objasňuje terapeutka na svém blogu a dodává, že sama se kdysi velmi poučila, když jí byla diagnostikována rakovina. No dobře, nemoc, ale to teď máte nechat všechny, aby si říkali, co chtějí?

Hrubé poznámky přítele, bolestná slova dítěte, výtky šéfa po sedm dní řešte tak, že vnitřně poděkujte za tyto velmi důležité zprávy, jež vám nastavují zrcadlo sebe samých. Zkuste za ně vyjádřit i nefalšovaný vděk. Uvidíte, jak se vaše vnímání života promění. A co dál?

Foto: wavebreakmedia, shutterstock.com

Vše, co se ve vás děje, třeba při hádce, je důležité a patří k vám. Je ale dobré s těmito pocity dále pracovat tak, abyste se z nich poučiliFoto: wavebreakmedia, shutterstock.com

3. Zapisujte si emoce

Jeden týden. Tak dlouho u sebe noste papír a tužku – a při každé vyhrocené situaci zaznamenávejte svoje pocity. Naštvanost, podrážděnost, beznaděj, uraženost, zrada? V pořádku. Napište to tam.

„O mnoha věcech je těžké mluvit, ale papír vydrží všechno. Pokud si říkáte, proč zrovna vy na sobě máte tak pracovat, zatímco ostatní jsou hrubí a bezohlední, odpověď zní… Neřešte a berte to jako lekci vesmíru. Po sedmi dnech se otočte a zhodnoťte, jak se po experimentu cítíte,“ ještě radí Laura Berman, která za tento manuál sklízí jednu pozitivní reakci za druhou. Pomohl například ženě, která měla potíže se svojí tchyní, jež jí dávala nevyžádané rady.

Za pouhých sedm dní….

„Vzala jsem si k srdci vaše doporučení a jednoho dne jsem seděla asi deset minut v autě, než jsem vůbec byla schopná jít za tchyní do domu. Pak jsem se rozhodla, že udělám něco statečného a zeptám se jí, proč mě pořád tak poučuje. Zajímalo mě, co podle ní dělám špatně,“ popisuje nejmenovaná klientka, jež si s tchyní nakonec sedla k jednomu stolu. Obě ve finále zjistily, že je jejich vlastní matky nikdy nedocenily, a proto mají potřebu kompenzovat si to jinde. A to mezi nimi zakopalo válečnou sekeru.

„Nikdy nikdo nezná obě strany příběhu, pokud po nich skutečně nechce pátrat,“ uzavírá dotyčná, jejíž příběh je inspirativní. Třeba za sedm dní bude i ten váš…

A jak se vy vyrovnáváte s nepřízní osudu a špatnými zprávami?

Reklama

Související témata: