Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Aktualizováno

Jak proměnit tradičního českého kapra v lahodnou a hlavně chutnou rybu? Zapčte ho s pivem!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce oleje
  • 30 ml piva
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g cibule
  • 400 g paprik
  • 30 g kečupu
  • 800 g filetu z kapra
Článek

Postup

01.

Na oleji opečte nahrubo nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájené papriky a přidejte rajský protlak s kečupem, který zlehka zarestujte. Poté přidejte na plátky krájený česnek, chilli papričku (dle chuti) a pivo. Povařte asi 5 minut a přelijte do zapékací misky.

02.

Na druhé pánvičce si rozpalte olej a opečte na něm osolené a okmínované porce kapra. Kůže musí získat hezkou zlatavou barvu, až pak filet otočte a opečte i na druhé straně.

03.

Kapra přendejte do zapékací mísy s připravenou zeleninovou směsí a vložte do trouby. Pečte na 180°C asi 10 minut. Podávejte s bramborami.

Reklama

Související témata:

Načítám