Hlavní obsah
3,1
(30)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Od blogerů většinou čekáme originální a nové recepty, ale ještě lepší je, když se inspirují i tradiční českou kuchyní, které dodají zdravější a modernější ráz – přesně jako to dělá Martina z Vařeniště.

20 min.
Příprava
20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • pepř
  • sůl
  • 100 ml mléka
  • 3 ks vejce
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 300 g kysaného zelí
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 280 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
Článek

01.

Cibuli nakrájejte na tenké proužky a na rozehřátém oleji ji pozvolna dozlatova orestujte.

02.

Česnek nasekejte najemno a v míse smíchejte s moukou, práškem do pečiva, orestovanou cibulí, zelím, majoránkou, kmínem, solí a pepřem. Přidejte mléko a vejce a důkladně promíchejte.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

03.

Směs rozetřete na pečicím papírem vyložený plech a pečte asi 25 minut při 180.

04.

Upečené nakrájejte na čtverečky a podávejte teplé nebo studené.

Reklama

Související témata: