Hlavní obsah

Pikantní zelníky ze špaldové mouky

Hodnocení:
(20)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Od blogerů většinou čekáme originální a nové recepty, ale ještě lepší je, když se inspirují i tradiční českou kuchyní, které dodají zdravější a modernější ráz – přesně jako to dělá Martina z Vařeniště.

Ingredience pro:
1 plech
  • pepř
  • sůl
  • 100 ml mléka
  • 3 ks vejce
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 300 g kysaného zelí
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 280 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
Článek

Krok 1: Cibuli nakrájejte na tenké proužky a na rozehřátém oleji ji pozvolna dozlatova orestujte.

Krok 2: Česnek nasekejte najemno a v míse smíchejte s moukou, práškem do pečiva, orestovanou cibulí, zelím, majoránkou, kmínem, solí a pepřem. Přidejte mléko a vejce a důkladně promíchejte.

Foto: Eva Malúšová

Krok 3: Směs rozetřete na pečicím papírem vyložený plech a pečte asi 25 minut při 180.

Krok 4: Upečené nakrájejte na čtverečky a podávejte teplé nebo studené.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama