Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Pokrm inspirující se tradiční českou kuchyní, ale ve zdravější a modernější verzi.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 100 ml mléka
    7
  • 3 ks vejce
    3
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 300 g kysaného zelí
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 280 g celozrnné špaldové mouky
    1
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Cibuli nakrájejte na tenké proužky a na rozehřátém oleji ji pozvolna dozlatova orestujte.

02.

Česnek nasekejte najemno a v míse smíchejte s moukou, práškem do pečiva, orestovanou cibulí, zelím, majoránkou, kmínem, solí a pepřem. Přidejte mléko a vejce a důkladně promíchejte.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

03.

Směs rozetřete na pečicím papírem vyložený plech a pečte asi 25 minut při 180.

04.

Upečené nakrájejte na čtverečky a podávejte teplé nebo studené.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie7 854,5 kJ
Bílkoviny64,76 g
Tuky62,92 g
Sacharidy251,93 g
Sůl10,3 g
SAFA12,6 g
Vláknina33,21 g
Cukry47,47 g
Související témata:

Načítám