Hlavní obsah

Miluje velké brýle, je několikanásobná Zlatá slavice a zahrála si v Menzelově oscarovém snímku

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Herečka i několikanásobná Zlatá slavice. Naďa Urbánková byla jednou z nejpopulárnějších zpěvaček 70. let. Zářila nejen v divadle Semafor, ale i na filmovém plátně a na kontě má několik slavných hitů.

Článek

Naďa Urbánková slaví 81. narozeniny. Za svou kariéru nazpívala hity jako Vilém peče housky (1973) nebo Blonďák s červenou bugatkou (1974). Několikrát se objevila ve filmech režiséra Jiřího Menzla (82). V roce 1969 začala spolupracovat s kapelou Country Beat Jiřího Brabce, se kterou vystupovala také v zahraničí. Ověřte si, jak znáte tuto výraznou zpěvačku!

1. Víte, jaké je její rodné jméno?
2. Naďa Urbánková vystudovala střední školu a její profesí, kterou jednu dobu skutečně vykonávala, byla:
3. V roce 1956 debutovala jako herečka Východočeského divadla Pardubice. Do jakého snímku ji v roce 1964 obsadil režisér Ján Roháč (†48)?
4. V roce 1964 přichází do divadla Semafor, kde naplno rozjela svou pěveckou kariéru. Jak se jmenuje její debutová píseň z roku 1965, kterou nazpívala společně s Jiřím Šlitrem (†45) a Evou Pilarovou (†80)?
5. V té době se začala stále více prosazovat jako herečka. Jak se jmenuje oscarový snímek režiséra Jiřího Menzla (82) z roku 1966, ve kterém hrála?
6. V roce 1970 vydala svou první desku s názvem:
7. Pěvecká kariéra Nadi Urbánkové vrcholila v letech 1972 až 1976. V tomto období posbírala několik Zlatých slavíků. Kolik jich celkem získala?
8. V roce 1976 natočila další úspěšný film Na samotě u lesa, kde si zahrála manželku Ladislava Smoljaka (†78). Jak se jmenovala?
9. Zpěvačka byla třikrát vdaná. Z druhého manželství má dceru Lindu (41), která také zpívá a vystupuje pod pseudonymem:
10. Naďa Urbánková je proslulá také tím, že nosí:

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Načítám