Hlavní obsah

Zpívající duchovní? Žádná nuda!

Foto: Sony BMG Music

The PriestsFoto: Sony BMG Music

Reklama

Nemusíte být zarytě věřícími ani pravidelnými návštěvníky katolických chrámů, ale pokud ctíte vánoční hudbu, trio The Priests - z věčně zeleného Irska - vás uchvátí.

Článek

Talentovaní The Priests

Tři duchovní se seznámili již ve školních letech a kromě víry je od začátku spojovala láska ke zpěvu. Jejich osudy se od té doby nerozdělily: společně studovali na kněžském semináři v severoirském Belfastu, společně se také vydali studovat do Věčného města na slavnou Irish College.

Právě během pobytu ve Vatikánu se roznesla pověst o jejich neobyčejném pěveckém talentu.

Respektuje je i duchovenstvo

Za vše hovoří fakt, že si jich povšiml hlavní ceremoniář Svatého otce Msgr. Magee a pozval je vystoupit na papežské liturgii. Tento ojedinělý úspěch jim zajistil po návratu do rodného Irska respekt zdejšího duchovenstva a jejich hudební kariéra nadále nabírá na obrátkách.

Jejich emotivní a procítěný zpěv zní v nejslavnějších irských chrámech, vy jej nyní můžete slyšet na eponymním albu The Priests. Asi žádná jiná hudba se k vánoční atmosféře nehodí více.

Foto: Sony MBG Music

Obálka CD The PriestsFoto: Sony MBG Music

Album The Priests

Na své album si The Priests vybrali slavné náboženské klasické skladby, mezi jinými např. Ave Maria, Panic Angelicus, Pie Jesu nebo Abide with Me.

Sami autoři alba prohlašují, že je nazpívali k oslavě tolerance, síly lidské víry, lásky a duchovna.

Zajímavostí alba je, že producentem byl slavný Paul Hedges, který v minulosti spolupracoval s rockovými kapelami U2, The Cure nebo zpěvačkou Dido. Album The Priests vydalo Sony BMG Music Entertainment.

Reklama

Související témata:

Načítám