Hlavní obsah

Zvířecí potisky bodují: Adoptujete šelmu nebo hada?

Foto: Jakub Jurdič

Zvířecí potisky jsou stále v kurzu. Čí srstí se necháte inspirovat vy?Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Můžete je milovat, můžete je nenávidět, ale jedno jim upřít nelze. Potisky kopírující srst zvířátek jsou nepřehlédnutelným prvkem, který nepodléhá času. Víte, jak si je (stylově) ochočit?

Článek

Ke zvířecím potiskům musíte přistupovat stejně, jako k samotným šelmám nebo hadům – s veškerou opatrností. Pokud s touto módou teprve začínáte, doporučujeme se držet jen jediného potištěného kousku. Jste si v tomto ohledu, jak se říká, jisté v kramflecích? Nebojte se pustit do módních experimentů a zkombinujte „divočiny“ rovnou dvě.

Kabát coby zásadní kus

Milujete zvířátka natolik, že s nimi chcete trávit co možná nejvíce času? Zainvestujte do kabátu. Vybrat si můžete klasikou potištěnou verzi, ale i obdobného „plyšáka“. A s čím ho nosit? Téměř s čímkoli! Skvěle bude vypadat v doprovodu obyčejných džínů, ale stejně tak i overalu.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: overal (H&M, 1299 Kč), kabát (Van Graaf, info o ceně v obchodě), boty (Baťa, 1199 Kč), náušnice (C&A, 99 Kč), prsteny (H&M, 249 Kč/sada), pásek (Lindex, 199 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Když se spřátelí zebra s dalmatinem

Pokud se řadíte mezi potiskové začátečnice, porozhlédněte se po jednodušších kouscích. Černobílý top, připomínající srst dalmatina, snadno zařadíte do vašeho šatníku. Stejně jako nazouvací slip-ony, na kterých se pro změnu objevuje zebra. Obě zvířátka navíc můžete poměrně bezpečně spřátelit – mají stejný černobílý základ a druhý potisk se objevuje jen na botách.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kalhoty (Mohito, 999 Kč), top (Van Graaf, 1899 Kč), boty (Destroy, 2199 Kč), sako (Lindex, 999 Kč), prsteny (Lindex, 199 Kč/sada)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Se zvířecím potiskem si můžete pořídit tenisky i boty na podpatku. Které variantě dáte přednost?Foto: archiv firem

V doprovodu krajky

Jejich partnerství je sázkou na jistotu – kombinace krajky a divoké šelmy je zkrátka nesmrtelná. Tip stylistky Mariyi? V rámci večírkového looku spojte odvážný krajkový top (oblečte pod něj černou podprsenku, případně i ladící šelmu) s pouzdrovou sukní. Vyhněte se přitom mini délce, která je v tomto případě už nežádoucí. Outfit doplňte jednoduchými tělovými lodičkami.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: top (Topshop, 3499 Kč), sukně (Van Graaf, 3999 Kč), podprsenka (Lindex, 599 Kč), prsten (Promod, 249 Kč), kabelka (Promod, 298 Kč), boty (Högl, 3799 Kč), náušnice (Topshop, 299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Sukně se zvířecím potiskem osvěží váš šatník. Geniálně bude vypadat s jednoduchým topemFoto: archiv firem

Z říše hadů

Zatímco ze samotných hadů má spousta žen fobii, jejich vzoreček, to už je něco jiného! Kůží hada jsou inspirované i krátké světlé šaty, které můžete na jaře odlehčit teniskami. V chladných dnech šaty zateplete černými punčocháči a kotníčkovými botami.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Topshop, 2799 Kč), batoh (Lindex, 699 Kč), kožené tenisky (Baťa, 1599 Kč), ponožky (Lindex, 129 Kč), brýle (Lindex, 299 Kč), náramek (Promod, 299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Černobílá divočina

Poslední tip slouží pro módní experimentátorky, které se nebojí riskovat. Kombinace dvou velkoplošných potisků bude fungovat, pokud budou mít stejný, černobílý základ. Zbytek outfitu by měl být co nejjednodušší.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: top (Van Graaf, 3599 Kč), kalhoty (Lindex, 899 Kč), boty (Baťa, 599 Kč), kožená ledvinka (Topshop, 1299 Kč), náušnice (C&A, 129 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám