Hlavní obsah
Chléb toustový rosický světlý
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 140 kJ |
Bílkoviny | 8,3 g |
Tuky | 2,8 g |
Sacharidy | 53 g |
Sůl | 1,5 g |
SAFA | 0,6 g |
Vláknina | 0,2 g |
Cukry | 2,7 g |
Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Tento chléb je vyráběn z nízkovymleté pšeničné mouky, obsahuje tedy méně vlákniny a nižší množství vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. V přiměřeném množství můžete chléb konzumovat, jedná se však především o zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada potraviny
Vhodnější je celozrnný toustový chléb nebo jiné pečivo s co největším podílem celozrnné mouky. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama