Hlavní obsah
Chlebíčky rýžové průměr
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 620 kJ |
Bílkoviny | 8 g |
Tuky | 2 g |
Sacharidy | 83 g |
Sůl | 0,4 g |
SAFA | 0,4 g |
Vláknina | 2 g |
Cukry | 4,15 g |
Jedná se o pufované chlebíčky. Jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, pufované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu nízkou. Nevýhodou pufovaných výrobků je však vysoký glykemický index, konzumujte je proto vždy v kombinaci s bílkovinným zdrojem a zeleninou a vybírejte výrobky s co nejvyšším obsahem vlákniny.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou výrobky s vyšším obsahem vlákniny, které mají nižší glykemický index, často se jedná například o žitné chlebíčky. Lepší než pufované výrobky jsou knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo, které mají nižší glykemický index a obsahují většinou více vlákniny.
Postranní panel
Reklama
Reklama