Hlavní obsah
Houska bílá průměr
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 350 kJ |
Bílkoviny | 9,7 g |
Tuky | 6,1 g |
Sacharidy | 55,1 g |
Sůl | 1,4 g |
SAFA | 2,6 g |
Vláknina | 3,1 g |
Cukry | 1 g |
Pečivo je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Bílá houska je vyráběna z nízkovymleté pšeničné mouky, obsahuje tedy méně vlákniny a nižší množství vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. Jedná se především o zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek, bílé pečivo proto konzumujte pouze výjimečně. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada potraviny
Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama