Hlavní obsah

Letní flirt: Nezničte si kvůli němu vztah!

Foto: THINKSTOCK

Zkuste neztratit hlavu a podívejte se na svého opáleného dovolenkového ctitele realisticky. Možná si ušetříte spoustu starostíFoto: THINKSTOCK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto přeje lásce! Ovšem někdy se dovolenkový románek nevyplácí. Kvůli chvilkovému pomatení smyslů a svodům opálených krasavců totiž můžete přijít o partnera, který na vás doma čeká!

Článek

Je fajn alespoň jednou za rok opustit stereotyp a vyrazit na dovolenou bez muže, s nímž jste každý den. Vy si odpočinete od něj, on od vás, a o to víc se budete na sebe těšit. Jenže pozor, milostný dovolenkový úlet to všechno může zničit!

Dovolená je sexy

Existují různé studie, které poukazují na to, že v létě a obzvláště na dovolené se ženy chovají úplně jinak než v běžném životě. „Ženy jsou obecně mnohem víc společenské než muži a letní počasí jim umožňuje s lidmi lépe a častěji komunikovat, navazovat známosti a podobně,“ vysvětluje Cary Cooper, psycholog z lancasterské univerzity.

Není pak divu, že podle výzkumu britské internetové seznamky Miss Travel podlehne dovolenkovému sexu s „panem neznámým“ až čtyřicet procent žen mladších třiceti let. „Jakmile ženy obléknou bikiny, jejich myšlenky začnou automaticky směřovat k sexu. Cestování je prostě skvělé afrodisiakum,“ potvrzuje britský expert na internetové seznamky Brandon Wade.

Foto: THINKSTOCK

Na dovolené bez partnera si odpočiňte, a o to víc se pak na něj můžete těšitFoto: THINKSTOCK

Jejich slova potvrzuje i psychoterapeutka Lucie Horníková. „Sice se často smějeme tomu, že se to může vůbec někomu stát, ale ta atmosféra dovolené, uvolnění, většinou i nějaký ten drink a k tomu profesionální snědý svůdník udělají své,“ tvrdí Lucie Horníková.

Prevence

Trocha flirtování a sem tam nějaký úsměv samozřejmě ještě nikomu neublížil, ale nemělo by to zajít dál. Riziko, že se ráno probudíte vedle cizího krasavce, snížíte následujícími opatřeními:

  • Alkohol s rozumem – S každou sklenkou máte méně a méně zábran a jste blíž a blíž k průšvihu
  • Nezahrávejte si – Flirtujte, ale nepřekračujte hranice. Nevzbuzujte v mužích naděje v něco, co nechcete udělat
  • Myslete na domov – Napište partnerovi esemesku, radujte se nad jeho odpovědí, zavolejte si. Myslete na to, co vás spolu čeká nebo co hezkého jste nedávno zažili
  • Neidealizujte si „ho“ – Svaly, opálená pleť, zářivý úsměv ještě nejsou zárukou toho, že sex s ním bude neodolatelný. Spíš naopak. Nezná vás, neví, co máte ráda. A je si vědom toho, že za pár dnů zmizíte z jeho života. To mu dává prostor k sobeckosti. A není nic horšího než sex s někým, kdo myslí jen na sebe.
Foto: THINKSTOCK

Přijít o fungující vztah kvůli jednomu letnímu flirtu vážně nemá cenuFoto: THINKSTOCK

Když už je pozdě

Prevence nepomohla, a vy jste nakonec skončila v objetí muže, kterého sotva znáte, ale připadá vám okouzlující? Jen pohled na jeho lesknoucí se opálené tělo vás dohání k šílenství? Zabrzděte a podívejte se realitě zpříma do očí! „Zkuste myslet trochu pragmaticky. Uměl by vás rozesmát? Dostat vás z průšvihu? Uvařil by vám čaj, když byste byly nemocné? Jak by asi vychovával vaše děti? Jak by vás dokázal zabezpečit? Nad tím totiž většina žen vůbec nepřemýšlí, a pak se může stát, že přijdou naráz o vše, co do té doby milovaly, chtěly a budovaly,“ radí Lucie Horníková.

Pokud se nechcete připravit o to, co má skutečnou cenu, musíte dodržet následující:

  • Mlčte – o svém úletu nesmíte říct ani nejlepší kamarádce
  • Žádné kontakty – nevyměňujte si s ním emailovou adresu, telefon a ani si ho nepřidávejte mezi své kamarády na Facebooku či jiné sociální síti
  • Zapomeňte– jakmile se letadlo odlepí od ranveje, myslete na muže, co na vás čeká doma, ne na toho, který už nejspíš obluzuje nějakou jinou

Patříte k těm, které dovolenkovým svodům podlehly? Jak jste se pak vrátily do reality?

Související témata:

Načítám