Hlavní obsah

Knäck Snack (Racio)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 510 kJ
Bílkoviny17,1 g
Tuky7,5 g
Sacharidy55 g
Sůl2,4 g
SAFA3,75 g
Vláknina20,8 g
Cukry2,75 g

Jedná se o extrudovaný výrobek z žitné mouky, pšeničné mouky, rostlinného oleje, pšeničných otrub a dalších přísad. Je především zdrojem sacharidů, vyššího množství neplnohodnotných bílkovin a mírně vyššího množství tuku, jedná se o tuk neznámého složení. Výhodou je velmi vysoký obsah vlákniny. Tento výrobek můžete občas v přiměřeném množství zařadit do jídelníčku, vždy ho však doplňte nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou výrobky, které obsahují méně tuku, např. knäckebrot nebo běžné celozrnné pečivo.