Hlavní obsah
Hejk (syrový)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 380 kJ |
| Bílkoviny | 16 g |
| Tuky | 3 g |
| Sacharidy | 0 g |
| Sůl | 0,2 g |
| SAFA | 0,84 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 0 g |
Jedná se o mořskou rybu z čeledi treskovitých. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Hejk obsahuje poměrně málo tuku a je vhodné ho zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Občas můžete do jídelníčku zařadit i tučnější mořské ryby, které obsahují více zdraví prospěšných omega 3 mastných kyselin.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






