Hlavní obsah
Jelení průměr (syrové)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 470 kJ |
Bílkoviny | 22 g |
Tuky | 2 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,13 g |
SAFA | 0,9 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u jeleního je obecně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa můžete díky nízkému obsahu tuku a přítomnosti řady prospěšných látek zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Jelení maso lze nahradit běžnějším vepřovým (kýta, pečeně, panenka), hovězím (svíčková, roštěná) nebo kuřecími či krůtími prsy.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama