Hlavní obsah
Makrela ve vlastní šťávě
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 830 kJ |
Bílkoviny | 15 g |
Tuky | 15 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 1,6 g |
SAFA | 4,2 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Makrela obsahuje poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením, můžete ji proto občas v malém množství konzumovat.
Náhrada potraviny
Tento výrobek můžete zařazovat do jídelníčku, ještě lepší alternativou jsou vhodně upravené čerstvé ryby.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama