Hlavní obsah
Jihočeský tvaroh tučný
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 532 kJ |
| Bílkoviny | 8,5 g |
| Tuky | 9 g |
| Sacharidy | 3,2 g |
| Sůl | 0,09 g |
| SAFA | 5,9 g |
| Vláknina | 0,2 g |
| Cukry | 3,2 g |
Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento tvaroh obsahuje poměrně dost tuku, energetická hodnota je proto poměrně vysoká a není vhodné ho zařazovat při redukční dietě ve větším množství do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vhodnější alternativou je tvaroh nízkotučný nebo polotučný, které obsahují výrazně méně tuku a energie.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






