Hlavní obsah
Olešnický tvaroh měkký
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 360 kJ |
Bílkoviny | 16 g |
Tuky | 1 g |
Sacharidy | 3 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 0,68 g |
Vláknina | 0,2 g |
Cukry | 3 g |
Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento tvaroh obsahuje velmi malé množství tuku, jedná se o bohatý zdroj cenných látek, zejména bílkovin a vápníku a můžete ho proto zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Nízkotučný tvaroh zařazujte do jídelníčku, můžete ho občas nahradit tvarohem polotučným, který má lepší senzorické vlastnosti a obsah tuku není zas tak vysoký.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama