Hlavní obsah
Foto: Lada Nosková

Foto: Lada Nosková

Rychlý recept na oběd, který stihnete připravit do čtvrt hodiny? Zkuste řepové tortilly naplněné zeleninou a treskou s chutným dresinkem, jenž se hodí i do diety.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 170 g aljašské tresky
  • 30 g jarní cibulky
  • 40 g kyselých okurek
  • 50 g mrkve
  • 70 g bílého řeckého jogurtu
  • 20 g veganskou majonézu
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 10 g plnotučné hořčice
  • 1 ks celozrnných tortill
  • 1 špetka soli a pepře
Článek

Rychlý oběd (nebo večeře), který vás bude bavit a zároveň bez problémů zapadne do dietního a zdravého jídelníčku? Zkuste spojit kupovanou řepovou tortillu, rybu a zeleninu. Za pár minut získáte zdravé „tacos“. Pokud neseženete řepovou tortillu, zvolte klasickou celozrnnou variantu.

Postup

01.

Tresku povařte 4–5 minut v osolené vodě a nechte vychladnout. Jarní cibulku a okurku nakrájejte nadrobno, mrkev nastrouhejte najemno.

02.

Zeleninu i rybu smíchejte s jogurtem (s 0 % tuku), veganskou majonézou a hořčicí. Dochuťte limetkovou šťávou, solí, pepřem a případně i chilli, pokud máte rádi pikantnější chuť.

03.

Řepové tortilly rozřízněte na trojúhelníky a naplňte je připravenou směsí.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 302,07 kJ
Bílkoviny46,23 g
Tuky16,66 g
Sacharidy53,38 g
Sůl2,37 g
SAFA3 g
Vláknina6,92 g
Cukry9,55 g

Načítám