Hlavní obsah
Pilos tvaroh polotučný
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 497 kJ |
Bílkoviny | 16,7 g |
Tuky | 4,2 g |
Sacharidy | 3,4 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 2,8 g |
Vláknina | 0,2 g |
Cukry | 3 g |
Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento tvaroh obsahuje ještě přijatelné množství tuku a můžete ho zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Polotučný tvaroh můžete občas zařazovat do jídelníčku, při přísnější dietě ho můžete nahradit tvarohem nízkotučným.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama