Hlavní obsah
Tvaroh polotučný průměr
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 400 kJ |
| Bílkoviny | 11 g |
| Tuky | 3,5 g |
| Sacharidy | 4,5 g |
| Sůl | 0,1 g |
| SAFA | 2,36 g |
| Vláknina | 0,2 g |
| Cukry | 4,5 g |
Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Polotučný tvaroh obsahuje kolem 3 % tuku, energetická hodnota je poměrně nízká a můžete tento tvaroh zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Polotučný tvaroh můžete občas zařazovat do jídelníčku, při přísnější dietě ho můžete nahradit tvarohem nízkotučným.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama






