Hlavní obsah
Amarant
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 520 kJ |
| Bílkoviny | 15 g |
| Tuky | 7 g |
| Sacharidy | 60 g |
| Sůl | 0,01 g |
| SAFA | 0,2 g |
| Vláknina | 13 g |
| Cukry | 1,3 g |
Amarant, jiným názvem laskavec, se řadí mezi pseudocereálie. Oproti klasickým obilovinám obsahuje více bílkovin s vyšší biologickou hodnotou a více tuku, který má také příznivé složení. Stejně jako obiloviny je bohatým zdrojem škrobu, některých vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Amarant neobsahuje lepek, je proto vhodný i pro bezlepkovou dietu. Používá se jako zelenina nebo jako obilnina.
Náhrada potraviny
V přiměřeném množství je vhodné amarant zařazovat do jídelníčku. Nahradit ho můžete jinými běžnějšími typy obilovin.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






