Hlavní obsah
Quinoa
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 550 kJ |
| Bílkoviny | 14 g |
| Tuky | 6 g |
| Sacharidy | 64 g |
| Sůl | 0,01 g |
| SAFA | 0,7 g |
| Vláknina | 14 g |
| Cukry | 1 g |
Quinoa neboli merlík chilský se řadí mezi pseudocereálie. Je bohatým zdrojem škrobu, obsahuje hodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahuje vitaminy, minerální látky a vlákninu. Quinoa neobsahuje lepek, lze ji proto využít i v bezlepkové dietě. Quinou lze použít pro výrobu mouky nebo k přípravě kaší, rizota, zahušťování polévek, jako přídavek do salátu apod.
Náhrada potraviny
Quinou je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit ji můžete například, pohankou, jáhly, celozrnným kuskusem, bulgurem, rýží natural apod.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






