Hlavní obsah
Med
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 390 kJ |
| Bílkoviny | 0,3 g |
| Tuky | 0 g |
| Sacharidy | 81,7 g |
| Sůl | 0 g |
| SAFA | 0 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 79 g |
Med je směsí glukosy, fruktosy a dále malého množství aminokyselin, vitaminů a minerálních látek. Obsah těchto látek je však vzhledem ke zkonzumovanému množství téměř zanedbatelný. Díky vyššímu obsahu vody je energetická hodnota nižší než u cukru. Výhodou medu jsou zejména jeho senzorické vlastnosti. Nutriční hodnota medu je často nadhodnocována a prakticky se významně neliší od běžného cukru, proto není vhodné ho při redukční dietě konzumovat ve větším množství.
Postranní panel
Reklama
Reklama






