Hlavní obsah

Rybíz červený

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie200 kJ
Bílkoviny1 g
Tuky0 g
Sacharidy11 g
Sůl0,01 g
SAFA0 g
Vláknina4 g
Cukry5 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Červený rybíz je významným zdrojem vlákniny, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek. Obsah cukru je spíše nižší, červený rybíz proto můžete zařazovat do jídelníčku.