Hlavní obsah
Bageta s bylinkovým máslem
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 270 kJ |
| Bílkoviny | 7 g |
| Tuky | 13 g |
| Sacharidy | 38 g |
| Sůl | 1,5 g |
| SAFA | 8,2 g |
| Vláknina | 1 g |
| Cukry | 2,6 g |
Bílé pečivo dodá do těla pouze prázdné kalorie v podobě sacharidů, neobsahuje významné množství dalších živin, nevýhodný je také vysoký glykemický index. Máslo není vhodné z důvodu vysoké energetické hodnoty a nevhodného složení mastných kyselin.
Náhrada potraviny
Bílou bagetu lze nahradit celozrnnou variantou, která obsahuje více prospěšných látek (vlákninu, vitaminy, minerální látky), máslo lze nahradit kvalitním margarinem s vhodnějším složením mastných kyselin (např. Flora) nebo tuk zcela vynechat.
Náročnost Střední
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama






