Hlavní obsah
Brambory vařené (nesolené)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 310 kJ |
| Bílkoviny | 2 g |
| Tuky | 0,3 g |
| Sacharidy | 14 g |
| Sůl | 0 g |
| SAFA | 0,06 g |
| Vláknina | 1,7 g |
| Cukry | 1 g |
Hlavní složkou brambor je škrob, dále obsahují malé množství bílkovin a jsou zdrojem vitaminu C, vlákniny a minerálních látek. Vařené brambory neobsahují žádný tuk a mají nižší glykemický index než jinak upravené brambory, zařazujte je proto do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vařené brambory jsou vhodnou přílohou i při redukci hmotnosti, při přísnějších režimech nahraďte část přílohy zeleninou.
Náročnost Střední
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama






