Hlavní obsah

Rýže parboiled (v suchém stavu)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 540 kJ
Bílkoviny7 g
Tuky0,8 g
Sacharidy82 g
Sůl0,01 g
SAFA0,4 g
Vláknina5 g
Cukry0,2 g

Jedná se o speciálně upravenou loupanou rýži, ve které je zachován vyšší obsah vitaminů a minerálních látek, je proto vhodnější než ostatní druhy loupané rýže. Hlavní složkou rýže je škrob, dále obsahuje malé množství bílkovin a ostatních živin obsahuje jen malá množství. Rýži lze do jídelníčku v přiměřeném množství zařadit.

Náhrada potraviny

Tento druh rýže je vhodný zařazovat v přiměřeném množství do jídelníčku, ještě vhodnější je rýže natural, která má nižší glykemický index. Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy zeleninou.