Hlavní obsah
K-Classic Camembert 52 %
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 213 kJ |
| Bílkoviny | 18 g |
| Tuky | 24 g |
| Sacharidy | 1,1 g |
| Sůl | 4,75 g |
| SAFA | 17 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 1,1 g |
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Camembert je zrající sýr s plísní na povrchu, tento sýr obsahuje 52 % tuku v sušině, což už je vysoké množství. Energetická hodnota je také vysoká, proto ho nekonzumujte ve větším množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou plísňové sýry s 30 % tuku v sušině, například camembert 30%, stříbrňák nebo Sedlčanský hermelín Figura. Vhodnější jsou však polotvrdé sýry s nižším obsahem tuku, například eidam 20% nebo madeland fitness. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky, které obsahují ještě výrazně méně tuku.
Postranní panel
Reklama
Reklama






