Hlavní obsah
President tavený plátkový sýr
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 945 kJ |
Bílkoviny | 13,5 g |
Tuky | 17,5 g |
Sacharidy | 4 g |
Sůl | 2,4 g |
SAFA | 11,8 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 1,6 g |
Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Tento sýr má ještě přijatelné množství tuku a energetickou hodnotu, můžete ho občas v přiměřeném množství zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou přírodní sýry například eidam, z tvrdých a polotvrdých sýrů vybírejte sýry s 20-30 % tuku v sušině. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama