Hlavní obsah

President tavený plátkový sýr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie945 kJ
Bílkoviny13,5 g
Tuky17,5 g
Sacharidy4 g
Sůl2,4 g
SAFA11,8 g
Vláknina0 g
Cukry1,6 g

Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Tento sýr má ještě přijatelné množství tuku a energetickou hodnotu, můžete ho občas v přiměřeném množství zařadit do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou přírodní sýry například eidam, z tvrdých a polotvrdých sýrů vybírejte sýry s 20-30 % tuku v sušině. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky.