Hlavní obsah
Klobása vegetariánská
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 510 kJ |
| Bílkoviny | 8,5 g |
| Tuky | 33,4 g |
| Sacharidy | 6,8 g |
| Sůl | 0,6 g |
| SAFA | 4,01 g |
| Vláknina | 2 g |
| Cukry | 2 g |
Jedná se o klobásy vyrobené z tofu, pohanky, oleje, vaječného bílku a dalších přísad. Klobásy obsahují neplnohodnotné bílkoviny a velmi vysoké množství tuku. Energetická hodnota je proto také vysoká a není vhodné tyto klobásy zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou výrobky s nižším obsahem tuku a energetickou hodnotou, například sójové kostky, Robi plátky, seitan či tofu. Ještě vhodnější je Šmakoun nebo Shmaky, které obsahují plnohodnotné bílkoviny.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






