Hlavní obsah

Blanka v akci: Zpevňovala tělo na bosu!

Foto: David Kadlec

Bosu je poměrně náročné balanční cvičeníFoto: David Kadlec

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bosu! Že umí balanční cvičení skvěle posílit tělo, jste už možná slyšeli. Ale že tato malá polokoule zvaná bosu dokáže nahradit celou posilovnu? Hledali jsme důkazy, a našli jsme! 7 cviků, které jsme si pro vás připravili, vám to dokážou. Zkuste je!

Článek

Lektorka Monika Brodská se mnou nemá slitování. Na bosu se skoro neudržím, a i tak mě nutí, abych s malým míčkem mezi koleny dělala dřepy. Později mi do rukou dá malé činky, na nohy gumičky. A to ještě cvičí i s tyčí nebo medicinbaly. Klasické cvičení na bosu se tím ještě zintenzivní.

Jste zvědaví, jak mi to šlo? Koukněte se na video!

Proč jsem jak na vodě?

„Pochopitelně, že neudržíte na nestabilní plošině balanc. O tom to cvičení je. Svaly se pak zapojují ve chvíli, kdy nerovnováhu nedokážete zvládnout. Tím je aktivujete a posilujete,“ říká mi. Je to vlastně přirozené, jako když vám podjede noha a vy se snažíte nespadnout.

„Cvičení na bosu je lekce, která vám na rozdíl od třeba posilovacích strojů  pomůže se svaly uvnitř těla. Ty mají na starost například správné držení zad, hlavy a postavení pánve,“ říká Monika Brodská. Pokud je máte slabé, čekají vás v budoucnu značné bolesti. A přitom stačí si našich 7 cviků zacvičit jednou až dvakrát týdně na 20 minut či vyrazit na lekci.Nebojte se, zkuste to taky!

Tip redakce:Posilovat můžete i zábavnou formou, třeba Tancováním u tyče. Zlepšit kondici si pak můžete zcela obyčejným běháním, které jsme pro vás natočili se zpěvačkou Debbie.

Děkujeme za umožnění natáčení Wellness centru Fittop v Praze 3.

Reklama

Související témata:

Načítám