Hlavní obsah

Ještě nemáte napečeno? Zkuste křupavé skořicové hvězdičky!

Foto: Marcel Rozhoň

Skořicí provoněné cukroví, které prostě nemá chybuFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Máte už napečeno? Pokud ne, rozhodně zkuste ještě skořicové hvězdičky. Jsou voňavé, křehké a díky bílkové polevě krásně křupou!

Článek

Pro milovníky vánočního cukroví tu máme ještě jeden tip – skořicové hvězdičky s bílkovou polevou. Při její přípravě si cukr vždy prosijte, aby v něm nebyly hrudky. Pak už jen metličkou šlehejte, dokud nevznikne lesklá nadýchaná hmota. Na toto cukroví nemusí být zcela tuhá, bílky by měly mít takovou konzistenci, abyste je snadno rozetřeli.

Skořicové hvězdičky

Na 60 až 70 kusů budete potřebovat: 250 g hladké mouky, 50 g špaldové mouky, 300 g másla, 2 až 3 žloutky, 1 lžíci mleté skořice, 180 g moučkového cukru, ¼ lžičky drcené vanilky. Na polevu: 2 bílky, 200 g moučkového cukru

Postup: Do velké mísy vsypte obě mouky. Přidejte nakrájené máslo, žloutky, skořici, moučkový cukr a vanilku. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte hodinku odpočinout v chladu. Mezitím ušlehejte bílky s cukrem do takové konzistence, aby byla trochu tekutá a dala se nanášet na pečivo. Těsto pak vyválejte na pomoučeném vále a vykrajujte z něho pomocí vykrajovátka hvězdičky. Pokládejte je na plech a na každou dejte trochu polevy. Pomocí špejle ji dotáhněte do cípů hvězdiček. Plech s pečivem vložte do předehřáté trouby a pečte při teplotě 180 °C 10 až 12 minut.

Tip: Do bílkové polevy můžete vmíchat trochu zeleného potravinářského barviva a natřít ji na vykrojené stromečky, které pečte stejným způsobem.

Milujete vánoční pečení? Máme pro vás ještě trochu inspirace. Krémové vánoční cukroví ani nemá cenu ukládat do krabice, okamžitě totiž zmizí. A vánoční cukroví, ve kterém hraje hlavní roli čokoláda? To prostě musíte ochutnat.

Reklama

Načítám