Hlavní obsah

Kalhoty s puky nenosí jen babičky! Tyhle jsou teď trendy

Foto: Thinkstock

Kalhoty s puky působí elegantně a mezi ženami jsou velmi oblíbenéFoto: Thinkstock

Reklama

O tématu „Obliba kalhot mezi českými ženami“ bychom mohli mluvit hodně dlouho a ani jarní teploty na tomto faktu nic nemění. I přes dlouhotrvající boom cigaretového střihu u velké části žen stále vedou kalhoty s nažehlenými puky. A není se čemu divit! Jejich skvělé vlastnosti a příležitosti, kam je nosit, ukážeme v tomto článku.

Článek

Mnoho z vás spojuje kalhoty s nažehlenými puky s elegancí a usedlostí, jejich nošení plánuje až po završení 40. roku života a vzpomíná na svoje babičky, které žehlily puky i na ponožkách. Je pravda, že jsou stále typické spíše pro volné společenské kalhoty nejčastěji černé barvy, jimiž se ženy středního věku chytře vyhýbají šatům a róbám nutným pro slavnostní příležitosti a plesy.

Ale jak už to tak bývá, výrobci a módní značky tento nenápadný detail přenesli i na kalhoty, které byste si na slavnostní událost rozhodně neoblékly! A že se tento tah vyplatil, vám snad ani nemusíme říkat – obyčejným kalhotám dodávají na zajímavosti a nohy v nich vypadají skvěle! Na ty nejhezčí nažehlené nohavice se s námi podívejte v našem článku. Představíme vám všechny – klasické černé, světlé i barevné!

Nažehlené puky jsou různě výrazné a viditelné – u volných kalhot mohou vést téměř od horního lemu až dolů, u těsnějších jsou samozřejmě zřetelné méně a někdy najdeme jejich nepatrné známky až u spodní části nohavic. Zvolte si takové, které vám sednou nejlépe!

Černé s puky = klasika

Jednoduché kalhoty v černé a s nažehlenými puky? Tak to je opravdová klasika! Představují skvělou variantu do práce, u které je zapotřebí reprezentativní a elegantní vzhled. Doplňte je jednoduchou košilí, a máte skutečně profesionální outfit, jejich uhlazenost však můžete trošku shodit volným topem výrazné barvy nebo tílkem.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 580 Kč, Debenhams 522 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 725 Kč, Topshop 725 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1305 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Debenhams 493 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 725 Kč, Asos 580 KčFoto: archiv firem

Umírněné varianty v šedé a hnědé

O něco méně „sváteční“ jsou kalhoty s puky v odstínech šedé a hnědé. Postrádají onu chladnou a přísnou eleganci černé a získávají větší střídmost a uvolněnost, jejich nositelky mohou působit trochu přístupněji, a hlavně si lze s těmito jemnými barvami a jejich kombinacemi úžasně pohrávat. Světle šedé kalhoty se perfektně hodí pro teplejší dny a působí svěže a moderně, tmavší šedá zase připomíná eleganci a nadčasovost pánských obleků, takže s nimi můžete hravě vykouzlit outfit v pánském stylu!

Kalhoty v hnědých a pískových odstínech jsou neuvěřitelně mnohostranné a můžete je tak obléct jak na pracovní schůzku, doplněné světlou blůzkou a lodičkami, tak i na procházku po městě, obujete-li k nim sandálky a oblečete-li k nim zajímavé volné tílko s potiskem (pro milovnice potisků jsme připravili článek Sháníte něco originálního? Pořiďte si tričko s potiskem!). Co se týče střihu, nejčastější jsou kalhoty s nohavicemi rovnými či mírně rozšířenými, na kterých puky nejlépe vyniknou, ale objevují se i varianty úzké či zužující se, které působí velice současně a stylově!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 549 Kč, Debenhams 1305 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Debenhams 522 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 799 Kč, Zara 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 522 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 999 Kč, Zara 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 435 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Světlé pro sebevědomé ženy s vkusem

K teplým slunečným dnům, které vás teď na jaře a v létě čekají, neodmyslitelně patří i světlé barvy. V zimě se jim velká většina z vás vyhýbá jako čert kříži, tak je vezměte na milost alespoň nyní! Jsou neuvěřitelně osvěžující a optimistické a kalhotám s puky dodají mladistvou odvážnost a energičnost! Netvrdíme, že je máte nosit na nákup nebo na dětská hřiště, vezměte si je ale kamkoli, kde chcete působit upraveně a šik!

Jděte do nich po hlavě, a pořiďte si překrásný kousek v zářivě bílé barvě – nejenže vám vaši odvahu budou všechny ženy tiše závidět, ale vaše sebevědomí dostane koňskou dávku posilujícího léku! Že nemáte sněhově bílou moc rády? Světlých odstínů je přece mnohem víc! Třeba blankytně modrá, slonovinová, světlounce růžová či tělová – vidíte… a na co se vymluvíte teď? Na úžasné kousky v jemných pastelových odstínech se podívejte v našich článcích Další z pastelových barev je tu. Světle modrá! a Módní hit jara? Oblečení v barvě mátové zmrzliny!.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1305 Kč, Promod 1000 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 435 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 699 Kč, Promod 750 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 725 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 799 Kč, Promod 750 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1102 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 870 Kč, Zara 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Asos 1160 Kč, 1015 KčFoto: archiv firmy

Barevné puky

Elegantní puky a zářivé jarní barvy vytvářejí úžasný kontrast a představují perfektní spojení, ve kterém se budete cítit mladistvě nespoutaně i stylově a šmrncovně zároveň! Pořiďte si kalhoty v dlouhém nebo capri provedení a noste k nim sandálky na podpatku nebo klínku.

Odvažte se a jděte do zářivě oranžových nebo trávově zelených kalhot, oblékejte je ve chvílích, kdy chcete být originální a působit nevšedním a svobodomyslným dojmem. Zaručenou trefou budou jednoznačně kalhoty v odstínu výrazné elektrické modré, jsou samy o sobě nepřehlédnutelné – jejich výjimečnost rozviňte v jemnou variantu lehkou halenkou v tělové barvě nebo v divokou kombinaci ve spojení s růžovou či neonově žlutou. Nebojte se výrazných barev!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 750 Kč, Debenhams 522 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 725 Kč, Promod 500 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 549 Kč, Debenhams 725 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 500 Kč, Asos 812 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 522 Kč, Asos 1160 KčFoto: archiv firem

Jak jste na tom s puky vy? Našly by se na nějakých vašich kalhotách?

Reklama

Související témata:

Načítám