Hlavní obsah
4,0
(7)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Maso, sladká mrkev, voňavá slanina a pikantní zázvor. Přesně tyhle ingredience potřebujete na dnešní recept, který vřele doporučujeme!

20 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 ks mrkve
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 2 plátky krkovice
  • 4 ks brambor
  • 30 g másla
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého zázvoru
Článek

Postup

01.

Mrkve očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. Brambory rovněž očistěte a nakrájejte na tenké plátky a připravte si všechno koření tak, abyste ho měli po ruce.

02.

Plátky masa naklepejte (v případě kuřecího masa stačí pěstí, abyste maso úplně neroztrhali) a pusťte se do vrstvení.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

03.

Pekáček, ke kterému máte poklici, nejdřív vymažte kouskem másla. Na dno rozprostřete pokrájenou mrkev, lehce ji osolte a posypejte drceným kmínem a položte na ni na kousky nakrájenou asi polovinu zbylého másla. Na mrkev přijdou plátky masa, které osolte, opepřete, posypte kmínem a nakonec i zázvorem. U zázvoru, ať už čerstvého nebo sušeného, dejte pozor na množství. Je poměrně výrazný a ne každému jeho štiplavá chuť musí vyhovovat.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

04.

Na okořeněné maso poklaďte plátky slaniny a na tu rozprostřete kolečka brambor. Ty už jen osolte a ještě trochu okmínujte. Pekáček přikryjte poklicí a dejte péct na hodinu do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Pak poklici sundejte, poklaďte šupinkami zbylého másla a dejte ještě 10 minut dopéct, aby se na bramborách udělala kůrčička. K jídlu se báječně hodí ledový salát.

Reklama

Související témata:

Načítám