Hlavní obsah

Mrkvová roláda s krémovou náplní. Dokonale šťavnatá!

Hodnocení:
(168)
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Vláčný mrkvový koláč je víceméně klasika, ale co takhle z této výborné zeleniny upéct jednoduchou roládu? Krásně voní po skořici a zázvoru a s lehkou náplní z krémového sýra tvoří perfektní zimní moučník.

Ingredience pro:
1 roládu
Na těsto
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 2 hrnky mrkve
  • moučkový cukr
Na náplň
  • 320 g čerstvého krémového sýru
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Článek

Postup

Krok 1: Vejce šlehejte s cukrem pět minut doběla. Přidejte sůl, vanilku, skořici a zázvor.

Krok 2: Postupně vmíchejte i mouku s kypřicím práškem a na závěr najemno nastrouhanou mrkev (zhruba tři kusy střední velikosti).

Krok 3: Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut při 180 °C dozlatova.

Krok 4: Ihned po upečení plát vyklopte na moučkovým cukrem posypanou čistou utěrku, stáhněte papír a korpus i s utěrkou srolujte – postupujte jako ve videu. Nechte úplně vychladnout.

Krok 5: Roládu rozmotejte, potřete sýrem (Goldessa, Buko, Gervais) smíchaným s vanilkou a cukrem, opět srolujte a posypejte moučkovým cukrem.

Tip: Roláda se vám bude lépe krájet, když ji necháte alespoň hodinu v chladu odležet.

Z jakého ovoce nebo zeleniny v zimě nejčastěji pečete? Máte zásoby v mrazáku, nebo si vystačíte se surovinami z obchodu?

ynezorPumanzeSaNyknalC