Hlavní obsah

10 nejdražších věcí do bytu. Připravte si miliony!

Foto: Thinkstock

Krásu a luxus si mohou užívat nejen princeznyFoto: Thinkstock

Reklama

Zavřete oči a začněte snít: jdete do obchodu a nehledáte ty nejlevnější věci v akcích a slevách. Naopak situace je zcela opačná! Máte nekonečné množství peněz a oblíbili jste si ty nejdražší věci. Víte, jak byste si mohli zařídit byt? Pak otevřete oči a podívejte se!

Článek

Naprostá novinka, originální nápad, slavný designér, volba netradičních a drahých materiálů – to vše se může projevit na konečné ceně výrobku. A pokud se sejde takových faktorů více, snadno vás pak přijde postel na milion a televize na dva. Zde je deset výrobků, které patří k nejdražším u nás!

Takhle spí prezident Francie

Víte, jak si spí králové a prezidenti? Vyzkoušet si to můžete v posteli Diamant od firmy Treca de Paris. O tom, že nejde o plané přirovnání, svědčí i výčet majitelů, kteří ji v ložnici mají. Prý mezi ně patří i fotbalový král Cristiano Ronaldo nebo francouzský prezident Nicolas Sarkozy. Na výrobu postele byly použité ty nejlepší materiály od bambusového vlákna po velbloudí žíně a kašmír. Stačí se položit a díky dvojitému odpružení matrace se do lůžka ponoříte – jako do peřin! Postel můžete koupit v prodejně Divian Dream za 1 150 000 korun.

Sekretář jako pro královnu

Vhodným doplňkem do jakékoli ložnice je sekretář. Ten se jménem Annibale Colombo je vyrobený z masivního ořechového dřeva v historickém stylu královny Anny. Vnitřní část dvířek má v provedení třešňové dřevo. Lákavé jsou na něm i dvě tajné schránky, které v sobě ukrývá. V Abitare se prodává za 750 960 korun.

Televize, která vás pohltí

Jak v ložnici, tak v obývacím pokoji se hodí televize. Pokud jste opravdovými filmovými fanoušky a rádi byste si dopřáli i doma nejlepší obraz a zvuk, pak by bylo dobré začít šetřit na 3D plazmový televizor značky Bang s motorovým stojanem na zem. Má obrazovku velkou 103 palce, celkový rozměr činí 246 x 152 x 35 centimetrů a váží 273 kilo. Dokonalý obraz zajišťuje kontrastní obrazovka s antireflexní vrstvou, optimalizace obrazu Vision Clean nebo automatické vyvážení barev. To vše vás přijde na 2 550 000 korun.

Vyzkoušejte pohodlí na vlastní kůži

Aby vás při sledování dlouhého filmu nebolelo celé tělo, dopřejte si pohodlí a krásu, které v sobě spojuje kožená pohovka Vibieffe z kolekce New Liner. Z různých modulů si lze sestavit nábytek podle vašeho přání a velikosti místnosti. Za trojmístnou sedačku a díl s prodlouženou hloubkou v bílé kůži, jak je na obrázku, dáte ve studiu Stopka 220 000 korun.

Pokud dáváte přednost levnějším výrobkům, zde je 10 pohovek za méně než 10 000 korun.

S krásou začněte hezky od podlahy!

Pokud si pořizujete obývací pokoj zařízený „na úrovni“, měli byste začít hezky od podlahy. To se vám povede s kobercem z Ghomu, vyrobeným v Íránu. Koberce z Ghomu patří totiž mezi nejvzácnější a nejdražší na světě. V tomto věhlasném perském městě dosáhlo mistrovství vázání hedvábných koberců vrcholu a právě zde vznikají ty nejvzácnější a nejdražší výrobky na světě. Ten na obrázku má velikost 155 x 237 centimetrů a je utkaný ze stoprocentního hedvábí. O náročnosti výroby svědčí to, že na metru čtverečním byste napočetli 1,1 milionu uzlíku. Společnost Orientální koberce Palacka ho nabízí za 249 000 korun.

Okouzlit vás může pohled i na strop

Krásnou ozdobu si zaslouží nejen podlaha, ale i strop. Tomu dodá to pravé kouzlo lustr Bird s výškou 130 a průměrem 120 centimetrů. Název dostal podle ptačího peří, které je spolu s čirými krystaly hlavní dekorací. Lustr koupíte ve studiu Abitare za 389 160 korun.

Váza, kterou už není třeba zdobit

Mistr rytec Milan Holubek vytvořil skvostnou vázu Alethea. Malba na ní – dívka bránící se Erosovi – vznikla podle obrazu z roku 1880 a namaloval ji Adolphe-William Bougereau. Kříšťálová váza je ručně foukaná a bohatě zdobená broušením a rytím. Vznikla v limitované sérii deseti kusů. Má výšku 26 centimetrů a Sklárny Moser ji nabízejí za 1 183 000 korun.

Kuchyně, za kterou se nemusí stydět ani prezident

Dalším ručně vyráběným kouskem ve vaší sbírce může být kuchyň President značky Faoma. Je lakovaná speciální technikou, která jí dodává starobylý vzhled. Pracovní deska je z pravého mramoru. Stejně jako u „obyčejných“ kuchyní i zde si lez vybrat z různých sestav nábytku, říms a ozdobných doplňků. Totéž pravidlo platí pro barvu a kámen pracovní desky. Za sestavu na obrázku dáte ve studiu Abitare 2 850 000 korun.

Když se stává slovo trouba pochvalou

Recept na sto pokrmů, přesná regulace teploty od třiceti do tří set stupňů, klimatické pečení, s nímž bude pečené maso optimálně šťavnaté uvnitř a dozlatova upečené zvenku… to jsou jen některé vlastnosti, kterými se může pochlubit pečicí trouba Miele H 5981 BP se šířkou devadesát centimetrů a velkým užitným objemem 85 litrů. K samozřejmostem patří i samočisticí funkce a velký displej. V nerezovém provedení stojí 179 990 a za povrch Titan-Finish dáte 197 990 korun.

Pokud se chystáte kupovat novou troubu, přečtěte si nejdříve, která trouba umí péct nejlépe!

Koš, který vás dostane

Že jsou houpačky tak akorát pro děti? Omyl! Dokážou proměnit každou zahradu v malý ráj. Podívejte se na závěsný koš ve tvaru kapky Dedon – Nestrest a budete si to myslet také. Kapka svým rafinovaným designem přímo láká k lenošení za každého počasí. Prohlédnout a koupit si ji můžete v showroomu Stopka, kde přijde včetně sedáku a devíti polštářků na 282 000 korun.

Tip na závěr: Sklenka, s níž se nebudete chtít opít

Ušlechtilý nápoj, jako je víno, si určitě nezaslouží, abyste ho popíjeli z hořčičné sklenky! Dopřeje mu ten správný obřad a nechte vyniknout jeho vůni a chuťt ve sklence Paula 7000. Je ručně foukaná, rytá a zlacená. Sklárny Moser nabízejí kus za 7190 korun.

Než začnete počítat, na kolik by vás přišlo vybavení vašeho bytu či domu, nezapomeňte, že originální a krásné bydlení se dá vytvořit i s nápady skoro zadarmo. Důležté je, že se vám doma bude líbit!

Reklama

Související témata:

Načítám