Hlavní obsah

10 pomocníků do bytu, na které nevydržíte čekat až do Vánoc

Foto: philips

Když si domů pořídíte šikovný spotřebič, budete mít víc času i na pohodovou snídani s rodinouFoto: philips

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dosloužily vám žehlička, kávovar nebo třeba myčka? A doufáte, že nový spotřebič najdete pod vánočním stromkem? Pokud se vám nechce čekat do prosince, pořiďte si ho raději sami. A hned!

Článek

Malé či větší praktické dárky potěší. Z nabídky drobných i větších spotřebičů jsme pro vás vybrali několik praktických i elegantních modelů.

1. Pomocník, který hýří barvami

S novinkou ve světě hnětačů, jež se jmenuje STM 301XX, připravíte větší množství těsta, krémů, šlehačky nebo pěny; vyjímatelná nerezová mísa pojme 1,6 kg těsta nebo 8 bílků najednou. Robot disponuje třemi výměnnými nástavci (hnětacím hákem, míchací metlou a šlehací balonovou metlou) a šesti rychlostmi.

Foto: sencor

Hnětač se prodává v bílé, zelené, modré, červené, oranžové, fialové, žluté, tyrkysové a růžové barvě, doporučená cena je 2999 KčFoto: sencor

2. Šikovný vysavač

Jednou za čas to čeká každého: starý vysavač ohlásí odchod do penze, a vy si musíte pořídit nový. Co třeba sáčkový vysavač VSQ4GP1266 Q 4.0 green power? Disponuje HEPA filtrem, tichým chodem či elektronickou regulací sací síly. A přestože jeho příkon je pouze 1200 W, nabízí srovnatelný čisticí výkon jako vysavač o příkonu 2400 W, přitom však spotřebuje výrazně méně energie.

Foto: Siemens

Nový vysavač slibuje nižší hlučnost – 70 dB – a pořídíte ho za doporučenou cenu 4390 KčFoto: Siemens

3. Ve dvou se to lépe myje

Stále myjete nádobí v ruce jen proto, že šetříte prostor v kuchyni? Není důvod, stolní myčka ESF2300OH pro 6 sad nádobí zabere tolik místa jako odkapávací plocha u dřezu. „Myčka je vybavená funkcí AutoFlex. Ta pomocí laserové technologie zkontroluje stupeň zašpinění vloženého nádobí, a poté zvolí správný program a teplotu,“ vysvětluje Pavel Voska ze společnosti Electrolux.

Foto: electrolux

Kompaktní stolní myčka se nabízí ve třech barvách – červené, černé nebo bílé – a prodává se za doporučenou cenu 9990 KčFoto: electrolux

4. Odborník (nejen) na mléko

Máte rádi latte nebo cappuccino? Když si pořídíte automatický pěnič mléka MF 8010 s indukční technologií a nástavci, kvalitní pěnu na kávový základ si připravíte i doma. V zimě přijde vhod také horká čokoláda a v létě vám zase pěnič pomůže s ledovou kávou.

Foto: Catler

Díky indukci a tepelným senzorům se nejen mléko v automatickém pěniči nepřepálí. Doporučená prodejní cena je 3990 KčFoto: Catler

5. Jeden za všechny?

Horkou novinku, která je na trhu doslova pár dnů, představuje MultiCooker. Pod názvem HD3037 hledejte multifunkční hrnec, který zastoupí nejen hrnec klasický, ale i pánev, parní hrnec a rovněž také troubu, protože v něm můžete vařit, smažit i péct. Anebo si připravit například i jogurty.

Foto: philips

U multifunkčního hrnce si lze nastavit požadovanou dobu vaření – od 5 minut až po 12 hodin – i teplotu (40 až 160 °C). V obchodech je k dostání za 3499 KčFoto: philips

6. Žehlení (téměř) bez přemýšlení?

S napařovací žehličkou TDA 703021T Sensixx´x DA70 ProEnergy vám půjde práce lépe od ruky už jen proto, že je vybavená funkcí i-Temp: stačí jedno nastavení teploty pro všechny tkaniny. Ovšem žehlit můžete i „na stojáka“, tedy horizontálně, abyste například vylepšily lehce pomačkaný oblek partnera. Nebo že by to už zvládl sám?

Foto: Bosch

Žehlička nabízí také funkci AntiShine, která usnadňuje žehlení citlivých a tmavých materiálů, aniž by na nich vznikaly nežádoucí lesklé plochy. Stojí 2750 KčFoto: Bosch

7. Mlčí, protože pracuje

Tam, kde je málo místa, se hodí pračka WTLS 60912 ZEN s horním plněním, do níž se v pohodě vejde 6 kilogramů prádla. S ním si zase poradí některý ze 14 programů včetně například Colours 15° (barevné prádlo se vypere i při pouhých 15 °C stejně dobře jako dříve na 40 °C) nebo pro praní v noci (pračka pere, zatímco vy spíte – což by nemělo vadit, protože hlučnost praní se má blížit šepotu – přesněji: při praní jde o 51 dB, při odstřeďování o 72 dB).

Foto: whirlpool

Pračka je velice úsporná, patří do energetické třídy A+++ -10 % a zabere minimum místa. Pořídíte ji za doporučenou cenu 15 990 KčFoto: whirlpool

8. Doma jako v kavárně

Kdo dokáže ocenit dobře připravenou kávu, ten se jednou stejně rozhodne pro kávovar. Otázka zní – pro jaký? Bude to jedna z letošních novinek, kávovar Automatic Espresso EA 9000? Snadno se ovládá, displej vás navede doslova krok za krokem, a co je důležité – perfektně napění mléko třeba na cappuccino nebo caffe latte rovnou v šálku (tryska se automaticky propláchne po každém použití).

Foto: krups

Na automatickém kávovaru, jehož doporučená cena je 29 900 Kč, si můžete navolit a uložit až osm oblíbených kávových specialitFoto: krups

9. Malý, ale výkonný

Už se vám do linky nevejdou žádné spotřebiče? Nevadí, tyčový mixér Bamix lze upevnit třeba na stěnu. Obsahuje čtyři nástavce, díky nimž rychle připravíte sníh z bílků, koktejly, zmrzliny, polévky i omáčky. Něco navíc? Na motor mixéru se poskytuje desetiletá záruka!

Foto: Potten & Pannen – Staněk

Šikovný mixér patří mezi energeticky úsporné výrobky, protože spotřebuje méně než 200 W při až 15 000 otáčkách za minutu. Doporučená cena je 3595 KčFoto: Potten & Pannen – Staněk

10. Pro milovníky vín

A na závěr vám nabízíme tip na spotřebič, který si člověk skutečně pořizuje pro radost. Máte-li rádi dobré víno, pak vězte, že do vinotéky XWC660EF se vejde až 52 lahví, které rozložíte na 5 velkých a do 2 malých polic. Rozsah teplotního nastavení se pohybuje od 5 do 15 °C, s přednastavenými hodnotami pro bílé a červené víno.

Foto: gorenje

Volně stojící vinotéka zabere prostor 60 × 90 × 60 cm, prodává se za doporučenou cenu 22 990 KčFoto: gorenje

Kde najít další inspiraci? Pokud chcete dodat svému domovu trochu víc šťávy, spolehněte se, že barevné spotřebiče rozzáří každou domácnost! Další tipy na šikovné produkty najdete rovněž v článku Trendy „baculky“: V kurzu jsou teď oblé spotřebiče!.

Načítám