Hlavní obsah

Pořiďte si stahovací kalhotky, nosí je i Katy Perry

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Doby, kdy nosit stahovací prádlo bylo tabu, jsou ty tam. Kim Kardashian si na něm postavila byznys a Katy Perry se v něm hrdě ukazuje na sociálních sítích. Pořiďte si ho taky!

Článek

Není divu, že občas sáhnete po stahovacím prádle, když jste v záři reflektorů. Nechcete pak o sobě číst, že vám tady a tam vykoukl špíček. Naposledy se se stahovacími kalhotkami s nohavičkami předvedla na sociálních sítích zpěvačka Katy Perry (36).

Kim Kardashian (40) zase přišla s celou kolekcí spodního stahovacího prádla Skims. Ale dočkala se i kritiky – podle některých je prý její počin antifeministický. Původní název její kolekce byl totiž Solutionwear (solution = řešení) a lidem se nelíbilo, že vidí ženské tělo jako problém k řešení. Je to v rozporu s body positivity hnutím, které oslavuje ženskou krásu takovou, jaká je.

Foto: Profimedia.cz

Katy Perry a Kim Kardashian nebo Jennifer Lopez nosí stahovací prádlo. Pod šaty je skvělým pomocníkemFoto: Profimedia.cz

My bychom to uzavřeli tak, že pokud žena chce nosit stahovací prádlo, ať ho směle nosí. Proč taky ne? Když se potom cítí lépe a sebevědoměji, neexistuje důvod, proč si ho nevzít. „Tvarovací spodní prádlo není nic, za co bychom se my ženy měly stydět. Většina celebrit ho využívá při slavnostních příležitostech a moc dobře si uvědomuje jeho sílu. Dobré prádlo může ubrat i na jedné konfekční velikosti,“ potvrzuje stylistka Irena Vokrojová.

Neviditelné a pohodlné stahovací prádlo

Předpojatost, že by bylo stahovací prádlo nepohodlné, je už v dnešní době passé. „Stahovací kalhotky se vyrábějí v mnoha střizích a zdaleka nejsou určené pouze pro ženy, které oblékají větší velikosti. Už dávno neplatí ani pověra, že při nošení nejsou pohodlné. Moderní stahovací prádlo se vyrábí z prodyšných materiálů s využitím vyspělých technologií, aby nejen plnilo svou funkci, ale také se dobře nosilo a pod oblečením bylo prakticky neviditelné,“ říká Daniela Černá, specialistka v sortimentu stahovacího prádla ze společnosti Astratex.

Chcete ubrat na břiše, nebo na stehnech? 

Jak si vybrat to ideální pro sebe? „Je důležité si nejdříve uvědomit, zda hledáte prádlo jen na kratší okamžik, nebo v něm chcete fungovat celý den. Podle toho byste měly přizpůsobit materiál a jeho schopnost stahování. Čím více stahuje, tím kratší dobu vám v něm bude příjemně,“ radí Irena Vokrojová.

„Dále záleží na tom, kterou partii chcete tvarovat. Nejčastěji se v praxi setkávám, že ženy řeší buď oblast bříška, nebo stehen a zadku. Pokud se jedná pouze o bříško, jsou ideální  kalhotky s velmi vysokým pasem,“ doporučuje stylistka. „Zvýšený pas může sahat až pod prsa a navazovat tak na podprsenku. Takové kalhotky vyhladí a opticky zeštíhlí celou siluetu a vytvoří útlejší pas,“ vysvětluje dále Daniela Černá.

Pokud řešíte oblast stehen a zadku, sáhněte po nohavičkových kalhotkách. „Kalhotky s prodlouženými nohavičkami zase vytvarují a pozvednou zadeček a zformují stehna,“ dodává. Alternativou ke kalhotkám jsou stahovací šaty nebo body, které formují celou postavu.

Tipy na stahovací kalhotky

Podle stylistky investujte raději do tělové varianty, která je univerzální a bude neviditelná i pod bílým oblečením.

Foto: Archiv firem

Zleva: Marks & Spencer, 899 Kč; Astratex, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Tchibo, 299 Kč; Lindex, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Triola 1299 Kč; Spanx, 1049 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lipoelastic, 559 Kč; Cotton on Body, 440 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám