Hlavní obsah

10 rad od maminek, které si vezmete k srdci až v dospělosti

Foto: Thinkstock

Maminka má vždycky pravdu. Škoda, že vám tohle dojde většinou až v dospělostiFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslouchaly jste to celé dětství. Tohle nedělej, tohle dělej, tohle musíš, tohle nesmíš. Nejrůznější rady a poučky maminek jste raději ani nevnímaly. A dnes? Došlo vám, že vaše matky měly pravdu!

Článek

Maminka má vždycky pravdu! V dětství a v pubertě jste tuhle větu pokládaly za totální trapnost. Stejně tak veškeré rady, které jste od matky dostaly. Dnes jste dospělé, možná máte samy děti, a moc dobře víte, že až nebezpečně mnoho maminčiných rad bylo skutečně pravdivých. Tohle je 10 z nich!

1. Když jdeš pít, najez se

Nikdy nepij alkohol na lačný žaludek! Tohle vám matka vtloukala do hlavy pokaždé, když jste se vypravovaly na večírek. Jenže vy jste řešily, co na sebe, jak si upravit vlasy a jaké zvolit líčení. Jídlo bylo to poslední, co vás zajímalo. Škoda, mohly jste si ušetřit pár nepříjemných kocovin.

2. Alkohol nikdy nemíchej!

Další „alkoholová“ poučka. Jenže stejně máte za sebou pár večírků, na nichž jste vypily tolik druhů alkoholu, kolik vám jich váš žaludek dovolil. Dnes už nejspíš alkohol nemícháte. Vaše matka měla totiž pravdu!

Foto: Thinkstock

Některé rady stojí vážně za to, a kdybyste si je vzaly k srdci, dost byste si ulehčily životFoto: Thinkstock

3. Večer si připrav vše na druhý den!

Proč si nepřipravíš aktovku večer? Dej si na židli oblečení, které si zítra vezmeš na sebe. Cože? Proč? Ráno se to nějak zvládne! Kolikrát jste ale ráno zjistily, že sukně, co si chcete vzít, není vyžehlená? Kolikrát jste si pětkrát převlékaly punčocháče, protože vždycky na nich bylo oko? A kolikrát jste ráno v hysterii hledaly důležité materiály na poradu, co vás čeká v práci? A kolikrát jste si řekly: „Proč jsem si to, proboha, nepřipravila večer?!“

4. Neseď na studené zemi, nastydnou ti vaječníky

Na zemi, na schodech, na obrubníku. Mladí si sednou kamkoli. A matky trpí. Vědí, jak nepříjemný je zánět močového měchýře nebo vaječníků! Dokud si ale alespoň jedním z nich neprojdete, nedojde vám, jaké je to peklo.

5. Hlavně měj teplo od nohou

Vezmi si ponožky! Rozhodně ještě není počasí na to, abys vyrazila bez silonek! Teplo od nohou je nejdůležitější. Pravda pravdoucí! Koneckonců, proto se dnes povalujete večer na gauči a na noze máte huňaté teploučké ponožky.

6. Než začneš mluvit, mysli!

Proč řekneš hned všechno, co tě napadne? Proč trochu nepřemýšlíš, než otevřeš pusu? Protože mládí je upřímné, svobodomyslné a nerozumné.

Teď už moc dobře víte, že upřímnost se ne vždy vyplácí. Že prostě není dobrý nápad říct šéfovi, co si o něm myslíte. A proto často počítáte do deseti.

Foto: Thinkstock

Koneckonců, proč by vám maminka lhala? Nikdo vás nejspíš nemiluje víc než onaFoto: Thinkstock

7. Dávej si pozor na kabelku

Nenechávej tašku ležet bez dozoru! Zapínej si ji na ten zip! Když vlezeš do autobusu, sundej si batoh ze zad, než ti ho někdo vykrade! Tohle jste sice vždy automaticky odkývaly, ale zapínat tašku a sundávat si batoh ze zad jste doopravdy začaly, až když vás dvakrát okradli...

8. Nasnídej se!

Koukej se nasnídat! Snídaně je nejdůležitější jídlo dne! Bude tě bolet žaludek, když se ráno nenajíš. A vypij ten čaj, chce to po ránu do žaludku něco teplého! Bla, bla, bla. Jenže dnes vás opravdu bolí žaludek, když se ráno nenajíte (a pak kvůli práci nestihnete svačinu a na oběd se dostanete spíš v době večeře).

9. I když jsi zamilovaná, používej mozek!

Nebuď jak slepá. I když jsi zamilovaná, musíš používat mozek! To se lehko řekne, ale těžko udělá. Obzvlášť, když vám je -náct. S každým milostným zklamáním ale začnete víc a víc přemýšlet a vzpomínat na svoji chytrou maminku!

10. Nejdřív prověřuj, potom důvěřuj

Jedna z nejlepších rad, kterou jste kdy dostaly. Bezmezná důvěra se většinou fakt nevyplácí. Není nad to si vše pořádně prověřit. Ať už jde o nabídky podomních prodejců, pojišťovacích agentů nebo jen chlápků, co vás chtějí dostat do postele.

Jakou radu k nezaplacení jste od své matky dostaly vy?

Reklama

Načítám