Hlavní obsah

10 témat, o kterých muži dokážou mluvit hodiny a hodiny

Foto: Profimedia

Chlapské řeči u piva? Pro ženy většinou naprosto nepochopitelná záležitostFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou to vyloženě chlapská témata. Ženy se do těchto diskusí neumí nebo ani nechtějí zapojovat, často moc nechápou jejich smysl. Ale muži, ti se o těchto deseti věcech dokážou bavit hodiny!

Článek

Ženy dovedou donekonečna tlachat o nové kolekci bot, muži kroutí hlavou a posmívají se. Jenže pak začnou mluvit o autech, čas letí, ženy sedí a nechápavě protáčí panenky. Každý máme prostě něco. A tohle je deset vyloženě chlapských témat.

1. Auta

Jasně. Muži (většinou) milují auta, vyznají se v nich, vědí, jaký je rozdíl mezi naftovým a benzinovým motorem (a nemyslíme jen ten, že když do manželova „nafťáku“ nalejete benzin, nejspíš můžete rovnou vyplnit rozvodové papíry) a listování časopisem o autech je pro ně stejně zábavné, jako když vy listujete módním magazínem.

Ale proč je otec od tří dětí schopen hodiny a hodiny vychvalovat miniaturní sporťák, do kterého by se nevešla ani jeho nejmladší ratolest, to nám tedy hlava nebere. A vážně je tak zásadní, zda má vaše auto spotřebu 7,1 nebo 7,3? A fakt je důležité mít vůz s maximálkou 200 kilometrů v hodině, když stejně běžně strávíte většinu své jízdy ve stojící koloně?

2. Počítače a mobily

Na počítači tak maximálně odesílají e-maily, sem tam vytvoří nějaký wordový soubor, ti nejlepší z nejlepších pak excelovou tabulku. Ale přesto dokážou půl dne řešit, jaká počítačová novinka na trhu má nejlepší výkonnost. Možná, aby se jim nesekal počítač při hraní her?

A už vůbec nechceme řešit zásadní dilema „apple, nebo android“?! To je podobně neřešitelné, jako hledání odpovědi na to, zda byla první slepice nebo vejce.

Foto: Profimedia

Auta, počítače nebo sport? O tom se pánové dokážou vybavovat dlouhé hodinyFoto: Profimedia

3. Sport

Je jedno, zda máte doma aktivního či pasivního sportovce. A ani nezáleží na tom, zda ho bere fotbal, hokej nebo formule. Jakmile se sousedem prohodí na téma své oblíbené disciplíny jediné slovo, zapomeňte, že vám slíbil romantickou večeři nebo kino.

Teď je z něj sportovní expert, a dokud se detailně nerozebere posledních sedm set padesát pět zápasů, nic jiného nemá šanci.

4. Vzpomínky

„To já dojel na kole až do Chorvatska a zpátky. A taky jsem na kole projel celou Korsiku. Fakt super zážitek, doporučuju.“ Tak nějak může začít celkem bezvýznamnou diskusi čtyřicátníků, kde má každý v průměru dvě až tři děti, o tom, kam vyrazit na dovolenou.

Samozřejmě už nikoho v tu chvíli nezajímá, že tohle není rodinná dovolená, a že daný muž dvě zmiňované cyklo dovolené zdolal před patnácti lety a v době, kdy měl o dvacet kilogramů méně.

5. Grilování

Žebra na medu, nebo na švestkách? Krkovičky solit před grilováním, nebo po něm? Na hamburgery kupované mleté, nebo spíš rozmělněné doma? O tom se pánové grilu dokážou bavit třeba celý večer, aby vás pak před další grilovačkou něžně upozornili, že tentokrát byste ta žebra měla naložit o den dřív a spíš do medu, aby je on na oheň hodil dokonale nachystané.

6. Ženy a sex

Dvojsmysly, sexy fórky a nejapné poznámky. Pomrkávání na ostatní chlapy u stolu, když se u baru zjeví prsatá blondýna. Bez toho by se pivko s kamarády prostě neobešlo.

Foto: Profimedia

Je to tak trochu jiný svět. Když spolu mluví dva muži, leckdy se žena vůbec nechytáFoto: Profimedia

7. Práce

Jsou toho plní a potřebují probrat svá pracovní trápení. Rozumíme tomu. Ale vážně je potřeba hodiny a hodiny probírat, kdo má horšího šéfa, kdo debilnější podřízené, kdo nesnesitelnější klienty, kdo víc neproplacených přesčasů?

8. Finance

Víme, že to řada mužů nemá lehké. Postarat se o rodinu, zabezpečit ženu s dítětem na mateřské, splácet hypotéku, leasing na auto. Ale opakovat pořád dokola, že ten byt budete platit celý život, ničemu nepomůže.

9. Kutilství

Tohle je jak samostatný obor na vysoké škole. Pokud máte doma kutila, je více než jisté, že se kolem něj seskupují další kutilové. A vy pak hodiny posloucháte jásot nad Tondovou novou příklepovou vrtačkou, Fandovým aku šroubovákem a Pepovým novým super kufříkem na nářadí. A o víkendu pak manželovi vysvětlujete, že děti opravdu chtějí jet krmit labutě, nikoli se jít projít do hobby marketu.

10. Fyzička

Tohle se netýká všech mužů, ale jen těch, co se zamilovali do tělocvičen, činek, posilování a formování svalů. Pokud takového chlapa doma máte, nejspíš moc dobře víte, jak dlouho dokáže hovořit o tom, kolik toho dneska nazvedal, o kolik si to hodlá příště zvýšit a jaký „jonťák“ je nejlepší. Odměna v podobě svalnatého těla, které usíná vedle vás, ale není zas tak marná!

A o čem dokáže mluvit hodiny váš muž?

Reklama

Související témata:

Načítám