Hlavní obsah

10 věcí, které byste neměly říkat, když vás muž žádá o ruku

Foto: Thinkstock

Pro muže není jednoduché žádat ženu svého srdce o ruku. Tak mu to nedělejte ještě těžšíFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co nadzvedne muže, který poklekne před ženou a požádá ji o ruku? Stačí jedna hloupě pronesená věta, a bude chtít vzít svůj návrh zpátky! Dámy, pozor, tohle se opravdu neříká!

Článek

Žádost o ruku. Snad každá žena si ji přeje netradiční, romantickou, a pokud možno i originální. Ale i vy, dámy, to celé můžete zkazit! Až si před vás klekne, zásadně neříkejte ani jednu z těchto deseti hlášek!

1. „To to trvalo!“

„Konečně! To je dost! Ty sis teda dal načas!“ Všechna tahle zvolání mají příměs výčitek, že k žádosti o ruku nedošlo už dávno. A vy přece tak dlouho trpělivě čekáte a tváříte se jako mučednice, které by měl líbat nohy za to, že vydržela roky bez zásnubního prstýnku. Opravdu chcete vypadat tak, že je vaše zasnoubení „vydupané“ násilím?

Riziko: V hospodě u piva bude říkat: „Chlapi, už jsem fakt musel. A ještě že jsem to udělal. Poslouchal bych to roky.“

2. „A kdy se tedy vezmeme?“

Podle kouče partnerských vztahů Lenky Černé otázkou na konkrétní datum žena okamžitě vyvíjí tlak na muže. „Podle tradice by to sice mělo být do roka a do dne, ale proč se kvůli tomu tak stresovat?“ pokládá otázku Černá.

Riziko: Působíte jako nedočkavé děcko, které se bojí, že by se do roka mohlo něco změnit, tudíž rychle žádáte „pojistku“.

Foto: Thinkstock

Stále žádný prstýnek? A neřekly jste něco, co jste neměly?Foto: Thinkstock

3. „Zapomeň. Až po rozvodu!“

„O ruku ženy někdy žádá i muž, který je oficiálně ženatý, ale již dávno s manželkou nežije,“ upozorňuje odbornice Černá s tím, že mezi takzvané podpásovky patří, když ho z výšky, tedy stojící nad ním, uzemníte slovy: „No to by ses musel nejdříve rozvést!“ On to ví, jinak by o ruku nežádal. Netřeba mu to připomínat…

Riziko: Ukázkový příklad, když se z muže dělá hlupák. Nedivte se, pokud se urazí!

4. „Já nevím.“

Kromě klasického „ne“ neexistuje horší odpověď. Nejste si vztahem jisté? Tak hlavně mu to řekněte a nenechte ho klečet bez doplňujících informací, bez kterých si připadá jako prase na porážce!

Riziko: Pokud pochybujete vy, může začít i on.

5. „Vezmu si tě, když se změníš.“

Lenka Černá upozorňuje i na větu, kterou žena dává svému budoucímu muži podmínku ještě před oficiálním zasnoubením aneb „Buď jiný, pak to klapne?“ Zadržte! „Pokud oslovená žena řekne něco podobného, pak si muže nechce vzít takového, jaký je, a vlastně chce někoho jiného,“ varuje odbornice.

Riziko: Muž se dovtípí, že pro vás není dost dobrý a rozhodně ho nemilujete s jeho chybami.

Foto: Thinkstock

Buď si ho chcete vzít takového, jaký je, nebo chcete někoho jiného. Sňatek byste neměly ničím podmiňovat. Vydírání je přece nedůstojné, a přiznejme si, že i naivníFoto: Thinkstock

6. „Chtěla bych lepší prsten!“

„Tys nevybral dražší? Proč mám ze žlutého zlata a ne z bílého? Chtěla jsem úplně jiný!“ „Je jasné, že tato věta srazí sebevědomí muže na nulu!“ upozorňuje Černá.

Riziko: Až tohle někomu poví, každý normální naslouchač otočí oči v sloup a zeptá se, proč si ten chudák chce vzít někoho tak povrchního. V ten moment už budete mít nepřátele.

7. „Musím se poradit.“

Ohlížení se na rodinu nebo okolí je jakýmsi maskováním za nejistotu, že ke všemu a v každé, i tak privátní, situaci, potřebujete souhlas další osoby nebo osob. Chcete se poradit s kamarádkou? Tak beze všeho, ale pokud se jedná o nákup sukně!

Riziko: Může prchnout ještě dřív, než vám ten prstýnek dá. Proč? S vámi si bere za ženu i celou vaši rodinu nebo partu! To už je na jednoho chlapa opravdu moc!

8. „Ježíš, už je to tu zase!“

Každá žádost o ruku je výjimečná, proč ji kazit tím, že poukážete na situaci, kdy vás už někdo někdy o ruku požádal? Bývalí jsou bývalí a každý muž si zaslouží mít „čistý vzduch“, když už se k tak důležitému kroku odhodlal.

Riziko: On si vybaví vedle sebe vašeho ex. Dojde mu, že srovnáváte. Vy začnete koktat či vysvětlovat. Romantická chvíle skončí dřív, než začala.

Foto: Thinkstock

Dejte muži najevo, že je pro vás ta chvíle výjimečná. A pak se můžete jít chlubit kamarádkám! :-)Foto: Thinkstock

9. „Jseš si jistý?“

Zpochybňovat tohle důležité rozhodnutí muže je jako vtloukat mu do hlavy, že nejste ta správná osoba pro manželství.

Riziko: V lepším případě vám to vyvrátí, v tom horším si to začne myslet taky.

10. „Uvidíme.“

To má být nějaké ultimátum? Lhůta, po kterou se nemůže nic stát a čeká se, zda se muž bude chovat „podle pravidel“?

Riziko: Čekání na odpověď ho může přestat bavit.

Reklama

Načítám