Hlavní obsah

10 známek toho, že se chováte jako milenci po dvaceti letech

Foto: Thinkstock

Jak často se milujete vy?Foto: Thinkstock

Reklama

Faktor vzrušivosti. Těžko se udržuje a ještě hůř získává zpátky, pokud už jednou z postele odešel. Máte ho ještě? Takhle poznáte, jestli se zub času podepsal i na vašem milostném životě!

Článek

Na oblékání flanelového pyžama do postele je vždycky času dost! Myslíte, že ne? Tak pozor, možná patříte k párům, které se k sobě chovají jako milenci po dvaceti letech! Co je kromě pohodlného negližé prozradí?

1. Spánek je víc než sex

Odpočinek a relaxace po náročném týdnu? Proti tomu nic! Jen by spánek standardně neměl dostávat přednost před sexem každou sobotu večer. Tahle temná pravidelnost a sexuální půst z vaší postele vášnivou neudělá!

2. Společné aktivity? Tabu!

Neděláte věci jako pár? Chyba! „Když se budete s partnerem učit něco nového, v podstatě podvedete svůj mozek, aby se zamiloval znovu,“ řekla jednou sexuoložka Judy Dutton z New Yorku pro Psychology Today. Proč nezajdete třeba na nějaký sportovní zápas?

3. Pyžamo vede

Pokud nežijete v pečovatelském domě, není důvod pro to, aby vaše pyžamo bylo o tři čísla větší a totálně neerotické. Neoholené nohy a podpaží, pod tlustými ponožkami spousta hutného krému, protože ty ztvrdlé paty musíte začít nějak řešit? Pardon, ale pokud už dopředu a často přemýšlíte takhle, se sexem v posteli nepočítáte. A navíc, sexuoložka Laura Berman z Chicaga zastává názor, že oblečení, zvlášť tohoto typu, může vytvářet mentální bariéru mezi vámi a milostným životem.

Foto: Thinkstock

Společné aktivity zvýší sexuální napětí mezi partneryFoto: Thinkstock

4. Jste vězněm digitální doby

Elektronické rozptýlení je jedna věc, závislost na mobilu, sociálních sítích a počítači druhá. Vypadá váš klasický večer takhle? Lehnete si do postele, každý z vás si vezme mobil, pročítá komentáře pod svým profilem, společně se zasmějete tomu, jaký má Ládín status, a popřejete si dobrou noc? Pak váš milostný život opravdu není v pořádku.

5. Řešíte prkotiny

„Mnoho párů říká, že jsou překvapené tím, jaké drobnosti ve svém vztahu musí postupem času řešit,“ uvedla psycholožka Terri L. Orbuch z Michiganu s odkazem na svůj výzkum s 373 dvojicemi. Co zjistila? On nebo vy se nesoustředíte na to podstatné a řešíte malichernosti. „Ty ses zase neoholil?“ „Dej pokoj, můžou přijít děti!“ „Nech mě dodívat se na seriál.“ „Opět jsi zapomněl vynést koš. Sex si nezasloužíš.“

6. Jste jako svoji rodiče

Životní styl, názory a aktivity svých rodičů vám vždycky připadaly příliš „babkovské a dědkovské“? Jakmile už, stejně jako oni, nevíte, co se promítá v kinech za poslední rok, zato znáte všechny seriály z televize, bez nadsázky o sobě říkáte, že „už to spolu nějak vydržíte“ a při sebemenší narážce o sexu odpovídáte, že tyhle věci jdou mimo vás, jste na nejlepší cestě k vypsání milostného parte.

Foto: Thinkstock

Pokud se neshodnete na tom, že je třeba na vašem vztahu pracovat, tak ani sex nebude lepšíFoto: Thinkstock

7. Neprojevujete nadšení

Snídaně do postele vás nenadchne, návrh na víkendový plán neohromí, půlhodinovou orální péči považujete za samozřejmost? Arthur Aron, profesor sociální psychologie na Stony Brook University, říká, že chvála posiluje vztah. „A je to ještě důležitější, když se ve vztahu nedaří,“ komentuje odborník.

8. Nikdy nemáte čas

Na co? Na chlípné textové zprávy, erotickou masáž, večer s lahvinkou bílého, sledování lechtivého filmu a tak dále.

9. Nudíte se

Připadá vám vztah vyčpělý, bez šťávy? Unavuje vás opakovat v posteli stejné věci? Není nic horšího, než když se shodnete na tom, že „už se s tím nedá nic dělat“. Rezignace, to je teprve zabiják!

10. Jste laxní

„Lidské touhy se mění s časem, takže průběžná komunikace je nezbytná pro kompatibilitu,“ zastává názor sexuoložka Jessica O'Reilly z Toronta. Pokud ani jeden z vás neoplývá ochotou na vztahu i sexu pracovat, nemáte šanci, aby to klapalo.

A jak jste na tom vy? Je vám některý z těchto deseti bodů povědomý?

Reklama

Načítám