Hlavní obsah

Jaký kámen mít u sebe, když toužíte po lásce?

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S Valentýnem visí láska vyloženě ve vzduchu. Jaké drahé kameny vám mohou pomoci ve vztazích? Který zhojí zlomené srdce a který přiláká vaši spřízněnou duši?

Článek

Polodrahokamy jsou velmi všestranné a každý má hned několik vlastností i účinků. Vybrali jsme pro vás 14 takových, které nějakým způsobem ovlivní váš milostný život. Najdete si ten pro sebe?

Hledání spřízněné duše

  • Růženín - Pokud jste zrovna sami, rozhodně byste tento základní kámen vztahů a romantické lásky neměli opomínat. Růženín dokáže vyladit vaši auru tak, že signalizujete okolí, že jste lásce otevřeni. Očišťuje od negativních myšlenek a otvírá mysl i srdce.
  • Celestin - Funguje jako magnet a pomáhá přinášet do života lidi, kteří jsou na stejné vlně jako vy sami. Kromě toho zahání osamělost a přináší lásku.
  • Rodochrozit - Narůžovělý kámen osvobozuje pravou podstatu, léčí rány na duši i srdci a zlepšuje vnímání sebe samých. Díky němu začnete znovu vysílat zdravé sebevědomí, které je pro ostatní atraktivní a dokáže přilákat toho správného partnera.
Foto: Thinkstock

Zvolený kámen byste měli nosit stále u sebeFoto: Thinkstock

Hojení zlomeného srdce

  • Kunzit - Ne vždycky se láska vydaří, někdy po vztahu zbude jen bolest a výčitky. Kunzit není zázračný, ale otupuje citovou bolest a urychluje léčení zlomeného srdce, napomáhá optimistickému smýšlení.
  • Achát - Vcelku obyčejný kámen, ale velmi všestranný. Dodává sílu a odvahu, a proto je skvělým průvodcem k novým začátkům. Pomůže vám znovu získat sebevědomí a zapomenout na všechny staré křivdy, na kterých už nic nezměníte. Odplavuje hořkost a negativní pocity.
  • Chryzokol - Uklidňuje a harmonizuje rozjitřené emoce, tiší smutek a přináší naději. Také je osvědčeným lékem na nedůvěru a znovu podporuje schopnost zamilovat se a milovat.

Větší vášeň

  • Rubín - Nejsilnější krvavý drahokam, alespoň co se sexuálních záležitostí týká. Navrací radost ze života a podporuje vášeň a celkově sexualitu. Je to však poměrně drahé řešení.
  • Tygří oko - Nejlépe v červených odstínech vášně přináší příliv energie a motivuje k větším výkonům – po všech stránkách. Zvyšuje sebevědomí a vědomí vlastní atraktivity, přímo podporuje sexuální touhy a správnou funkci 2., sakrální čakry zodpovědné za sexualitu.
  • Granát - Klasický český poklad, stimuluje touhy a žádosti, snižuje stres, neklid a úzkost. Kromě toho zvyšuje erotické nabití.
Foto: Thinkstock

Růženín, to je kámen, který umí přivolat lásku do vašeho životaFoto: Thinkstock

Jak na žárlivost

  • Turmalín - Neobvykle tvarovaný kámen celkově uklidňuje rozjitřené emoce, rozmotává chaotické pocity a pomáhá zachovat chladnou hlavu. Je ideální pro řešení emočních problémů a uzemní všechny horké hlavy.
  • Olivín - Odstraňuje pocity upozadění a odmítání, hodí se pro všechny žárlivce. Tuto divokou emoci chladí a umenšuje, příznivě působí na racionalitu. Odstraňuje zlozvyky, zvláště ty myšlenkové, i negativní návyky.
  • Luvulit - Kámen neobvykle fialkovo-narůžovělé barvy v první řadě rozpouští žárlivost. Kromě toho celkově balancuje emoce a uvolňuje napětí i stres, zahání pochybnosti a starosti. Je to kámen ochrany a moudrosti, svého nositele brání před zklamáním a přináší mu poznání a lásku.

Zlepšete svůj vztah

  • Malachit - Pomáhá rozdmýchat chladnoucí emoce a city. Je to kámen, který čistí auru a odstraňuje všechna navršená negativa nejen z obou partnerů, ale i ze vztahu jako celku. Dovoluje vyjádřit opravdové pocity, rozvazuje jazyky a otevírá srdce. Vyčištění vzduchu někdy působí téměř magicky.
  • Rodonit - Napomáhá ke smíření a usnadňuje omluvy, kámen kompromisu a vzájemné náklonnosti. Umenšuje pocity křivdy a odmítnutí a je nepostradatelný i pro komunikaci obecně.

Reklama

Načítám