Hlavní obsah

Inspirujte se u šťastných párů. Stačí těchto 13 maličkostí

Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V čem tkví kouzlo šťastného páru? Nejsou to drahé dárky, dovolené nebo okázalá milostná gesta. Je to právě naopak. Jsou to každodenní maličkosti, které potěší.

Článek

Každý pár je jiný, někdo nejraději tráví čas u seriálu, jiní spolu rádi vyrazí do hor. Proto také klíč ke štěstí neexistuje jeden jediný, ale je pár zvyků, které jsou takřka univerzální.

Tajemství úspěchu šťastného vztahu je totiž v drobnostech a maličkostech. Důležité je nebrat váš vztah jako samozřejmost, chtít dělat partnerovi radost každý den. Vneste do vašeho společného života některou z následujících třinácti drobností a garantujeme zlepšení!

1. Vzájemná pozornost

Že už jste si všechno řekli a dny jsou jeden jako druhý? Dejte partnerovi najevo, že vás zajímá, že jste tu pro něj. Ptejte se, jak se měl, co dělal a jak se cítí. Pozorně poslouchejte a svůj zájem dejte najevo i doplňujícími otázkami.

2. Láskyplné dotyky

Sex je určitě ve vztahu důležitý, ale každodenní něžné dotyky možná ještě víc. Dejte si ráno pusu, obejměte se na rozloučenou, pohlaďte po koleni, když spolu jedete autem. Posiluje to vzájemné pouto mezi vámi. Copak vy nebýváte dojatí, když vidíte starší pár, jak se drží za ruce? Dělejte to také.

3. Drobné radosti

Možná už spolu jste několik let a partner vám již neotvírá dveře od auta. Ale dělat si radost a být k sobě pozorní můžete stále. Nalijte mu sklenku, když víte, že má za sebou těžký den. Dejte mu do kapsy kabátu psaníčko se vzkazem.

Foto: Myronovych, Shutterstock.com

Připadám si jako na našem třetím rande, miláčkuFoto: Myronovych, Shutterstock.com

4. Nebrat se jako samozřejmost

Je normální, že se do vztahu časem vkrade stereotyp. Proto nezapomínejte na vzájemné ocenění. Vyjádřete vděk za jeho pomoc a péči, poděkujte, že se stará o účty a o víkendu dělá snídani. Hned od rána se usmívejte, udělá to den vám i vašemu protějšku.

5. (Ne)vinně flirtovat

Že je koketování a popichování pro mladší, kteří jsou ve vztahu na začátku? Velký omyl! Dejte partnerovi najevo, že vás přitahuje, že není jen parťákem pro sledování Netflixu. Dvořte se jeden druhému, pochvalte mu košili nebo vůni, pošlete koketní zprávu.

6. Společné zájmy

Stejně jako je důležité dát si prostor a čas o samotě, je důležité mít společné zájmy a aktivity. Najděte si činnost, která dělá radost vám oběma, propojení mezi vámi bude hned o něco pevnější. Může to být vaření, sport, focení nebo saunování.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

To nevadí, že jsi mi to strašně natřela, hlavně že jsme spoluFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

7. Kořenit smíchem

Smysl pro humor je ve vztahu velmi důležitý. Nezapomínejte si jeden druhého dobírat, pouštět si vtipná videa a nebrat se vážně. Snáz se vám budou překonávat i problémy, když je budete umět zlehčit.

8. Odpouštět si

Šťastnému vztahu rozhodně neprospívá dohadování kvůli maličkostem a následné urážení se a dusno. Naučte se nenechat drobné neshody přerůst do velkých problémů. Zlaté pravidlo, které mnohé šťastné páry dodržují je, že nechodí spát rozhádaní a neusmíření.

9. (S)plnit si sny

Ten, kdo sní a své sny a cíle si plní, bývá spokojený a šťastný. A takového partnera po svém boku chcete mít. Podporujete se a povzbuzujete ve svých plánech. A že ne všechny sny jsou reálné? Kdo jiný by ve vás ale měl věřit než vaše spřízněná duše?

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Vím, že o vlastním podnikání sníš. Věřím ti, spolu to zvládnemeFoto: fizkes, Shutterstock.com

10. Zaměřit se na to pěkné

Máte pocit, že si v poslední době jen vyčítáte, co kdo zapomněl nebo pokazil? A kdy jste se s partnerem za něco pochválili? Přestaňte na sobě hledat chyby a zaměřte se na to dobré. A to platí i o zvycích a zlozvycích.

11. Být ve spojení

Jak často si během dne napíšete, popřejete hezký den nebo se zeptáte, jak dopadla náročná prezentace? Není škoda, že jste v kontaktu jen ráno a večer, jinak o sobě nevíte? Není třeba si vyměnit dvacet zpráv, ale jedna milá textovka určitě potěší. „Kup chleba“ se nepočítá!

12. Usínat spolu

Pokud jste vy skřivan a váš partner sova, bude toto pravidlo obtížné převést do praxe, ale občas byste se měli do ložnice odebrat společně. Povídat si v náruči, usnout v objetí. A pokud se vám nechce spát, tak si vedle dřímajícího partnera třeba čtěte.

13. Večery bez televize

Doháníte po večerech resty nebo unavení padáte k televizi? Naordinujte si randící večery, klidně na gauči v obýváku. A spolu s televizí vypněte i mobily. Sice nebudete vědět, co se děje na sociálních sítích, ale zjistíte, co se děje v hlavě vaší drahé polovičky.

Související témata:

Načítám