Hlavní obsah

Největší lháři zvěrokruhu, pozor na ně! Býci tvrdí, že nejsou žárliví, Váhy, že nikdy nejsou nevěrné

Foto: Max kegfire, Shutterstock.com

Foto: Max kegfire, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lžeme z mnoha důvodů. Například věříme, že tím druhé vlastně chráníme, protože pravda by je zranila. Často lžeme i proto, že je snadnější si vymýšlet než říkat pravdu. Která znamení zvěrokruhu mají ke lži nejblíž?

Článek

Většina lidí je přesvědčená, že lháři podvádějí kvůli svému prospěchu nebo ze zbabělosti. Odhalené podvodníky či lháře zkrátka nemáme rádi. Jenže občas klameme v něčí prospěch. Podle úmyslu je pak s lháři v případě odhalení nakládáno. Jak zdatní lháři jste a v čem si nejčastěji vymýšlíte?

Blíženci, Váhy, Ryby, Štíři

Vypadá to, že tradiční astrologie trvá na tom, že největší lháři jsou lidé ve znamení Blíženců. Je jim totiž vlastní hbitost, pružnost, velká přizpůsobivost, což jsou skvělé vlastnosti, ale jejich rubem je jakási dvojznačnost. V určitých situacích se mohou lehce proměnit v bohapusté lháře. Také mohutná schopnost Blíženců improvizovat je může občas zavést na scestí. Jejich vládcem je Merkur – bůh obchodníků, komunikace a podle tradiční mytologie také zlodějů. A tak i jeho svěřenci bývají občas přeborníky ve fabulování, vymýšlení nevinných šprýmů a bohužel i podvodů a lží.

Lidé ve Váhách a Rybách mohou být ke klamání přivedeni obavou z konfliktních situací a prudkých střetů, špatně je snášejí. Váhy jsou pověstné svým odporem ke konfliktům, a tak ve jménu míru a klidu paradoxně svými milosrdnými lžemi vyvolávají bouři. Bývají také pyšné na své nesporné diplomatické schopnosti, problém je, že někdy zaměňují lež za lidstvu prospěšnou pravdu. Ryby jsou zase únikové, tzn. že se snaží z komplikovaných situací vyvléct někdy i pomocí klamu. Štíři se rádi dopouštějí podvodů při ohrožení svých zájmů, pak bývají nemilosrdní a lžou, jako když tiskne.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Váhy jsou pověstné svým odporem ke konfliktůmFoto: fizkes, Shutterstock.com

Berani, Raci, Lvi a další

Neznamená to však, že by zrozenci ostatních znamení nikdy nelhali. Ale pro Berany bývá lhaní nepohodlné, Raci se zase lží bojí, že by se v budoucnosti mohly obrátit proti nim, a proto spíše mlží nebo nic neříkají. Lvi jsou kupodivu dost pravdomluvní, i když vychloubační, jen je někdy v jejich projevu obtížné rozpoznat, kde končí realita a kde začíná čistá fantazie. Střelci rádi přehánějí, doporučuje se jejich výroky dělit alespoň dvěma. Býci, Kozorozi a Vodnáři patří k pravdomluvnějším znamením, ale znáte to – výjimky často potvrzují pravidlo. Stačí, aby měli například v osobních horoskopech negativními aspekty poškozený Merkur a lžou také.

V kterých situacích nejčastěji lžeme

Lhát se nemá, přesto lžeme často. Proč? Možná i proto, že pravdu nechceme slyšet, a to ani tu o sobě. Podívejte se na krátký a zábavný přehled nejčastějších lží, jež o sobě tvrdíme podle znamení, ve kterých jsme se narodili.

Nejvíc lžeme, když…

Berani – když o sobě tvrdí, že jsou absolutně klidní a že se na druhé nezlobí.

Býci – když ostatní přesvědčují, že vůbec nejsou žárliví.

Blíženci – když říkají, že druhé vůbec nesoudí, nepomlouvají ani nedrbou.

Raci – když tvrdí, že jsou absolutně v pohodě.

Lvi – když říkají, že jsou úplně nad věcí.

Panny – když se tváří, že vůbec nejsou ve stresu a pod tlakem.

Váhy – když ostatní přesvědčují, že nikdy nejsou nevěrné.

Štíři – když tvrdí, že vůbec nejsou něčím nebo někým posedlí.

Střelci – když říkají, že se o nic a nikoho nestarají.

Kozorozi – když přesvědčují sami sebe i ostatní, že nikdy nepotřebují žádnou pomoc.

Vodnáři – když se tváří, že vůbec nejsou nejistí.

Ryby – když tvrdí, že jsou životní pragmatici a realisté.

Načítám