Hlavní obsah

3 cesty k lepšímu sexu, které stojí za to vyzkoušet. Třeba dnes večer!

Foto: avebreakmedia, shutterstock.com

Poradíme vám, jak vyladit milování k dokonalostiFoto: avebreakmedia, shutterstock.com

Reklama

Vadit vám při sexu může cokoli. Stres, partnerské nedorozumění, nervozita, špatný pocit z vlastního těla a mnoho dalšího. Teď ale zapomeňte na překážky. Je tu něco, co z milování „sundá“ všechna negativa!

Článek

Podle francouzské odbornice na sexuální extázi Margot Anand, hlavní představitelky zavádění tantry do západních zemí, existují tři cesty k lepšímu sexu. Jsou jimi dýchání, pohyb a zvuk. Umožňují vám hlouběji prožít smyslný zážitek a zvýšit rozkoš. O čem je řeč?

1. Dýchání

Zhluboka dýchejte a uvolňujte se. Klidně u toho mějte zavřené oči. Kyslík dodá vašemu tělu energii a hluboký dech jako takový umožní, abyste se více naladili na tělesné vjemy. Vlastně tím podpoříte všechny svoje smysly a zároveň zmírníte případnou nervozitu i rozpaky.

Nejdřív se to projeví na klidu těla, pak i klidu mysli. Odborníci na buddhismus praktikují cvičení, během kterého si představujte, že s každým výdechem odcházejí negativní myšlenky. Tím se prohlubuje pocit uvolnění. Jakmile zaznamenáte sebemenší vyrušení, opět se zaměřte na svůj vnitřní klid a naopak si všímejte toho, které části těla se cítí dobře.

Uvědomujte si, jak celé tělo zalévá pohoda a klid. Nechte odejít negativní pocity, jako jsou vztek nebo smutek. Čím častěji tento nácvik budete provádět, tím rychleji budete schopni toto cvičení schopni rozvíjet i v přítomnosti partnera – a tím snadněji začnete „uvažovat eroticky“ ve fázi předehry a dokonce i před ní.

Foto: Forewer, shutterstock.com

Všechna cvičení doporučujeme zkoušet nejdřív o samotě, až poté s partneremFoto: Forewer, shutterstock.com

2. Pohyb

Uvolněte svaly a ponořte se do přítomného okamžiku, aby napjaté svaly nebo zablokovaná energie nebránily rozkoši v proudění tělem. Taky zkuste jedno malé doporučení sexuologů.

Ženy i muži v okamžiku, který těsně předchází vyvrcholení, častou zatnou svaly nebo stáhnou pánevní svaly. Přesto pravý opak, tedy povolení pánevních svěračů, může přinést mnohem intenzivnější orgasmus. Nebojte se tedy podlehnout okamžiku a naprosto vypnout sebekontrolu či experimentovat se zatínám a povolováním svých svalových skupin. Může to přinést mnoho nového.

3. Zvuk

Vzdechy a dalšími zvuky projevujte smyslnou rozkoš – tedy sdělujte ji partnerovi. Dýchání, pohyby a hlasové projevy vám dopomůžou k intenzivnějšímu prožívání všech fází milostného spojení, ať se jedná o předehru, samotný pohlavní styk či dohru. A důvod?

Foto: Lucky_Business, shutterstock.com

Jste spíše nesmělí a ostýchaví? Pak pracujte se zvukovými projevy opatrně a svým tempem :-)Foto: Lucky_Business, shutterstock.com

Psychologové tvrdí, že lidská bytost se skládá z celého moře zábran – i těch sexuálních. V západní společnosti je kde kdo přesvědčován, že mít sex je soukromá záležitost. „Pst, nikdo tě nesmí slyšet!“ S těmito zábranami mnozí vyrůstají, což je škoda. Svazují je, odvádí od myšlenek. Nejlepší trénink, jak se příště v sexu pořádně projevit, je jogínský postup a soustředění se na proud vzduchu vydechovaný nosem.

Každý den a zvlášť před sexem vydechujte poměrně silně, jako byste chtěli úplně vyprázdnit plíce. Nádech se již postará sám o sebe, výdech je hluboký. Po pomalém hlubokém nádechu na pár vteřin zatajte dech, aby se dýchání prohloubilo a jednotlivé cykly se prodloužily.

Při tomto cvičení bdělé pozornosti se soustřeďte na svůj dech, který vás následně oprostí od myšlenek a umožní ponořit se více do těla. Pak se pro vás zvukový projev při milování stane naprosto přirozený a osvobozující. Aspoň takhle to tvrdí Cassandra Lorius, britská homeopatka a sexuoložka se specializací na párovou terapii a zároveň odbornice na tantru a východní spiritualitu. Zkusíte její metodu?

A jak svůj milostný život vylepšujete vy? Máte rady pro ostatní?

Reklama

Načítám