Hlavní obsah

3 typy žen, které muži chtějí jen jako kamarádky

Foto: Thinkstock

Nechcete už být jen jeho kamarádka? Víme, co byste měla změnit!Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži se jim chodí svěřovat, ale na rande je nepozvou. Kterým ženám se to nejčastěji stává? Klukandám, přemoudřelým intelektuálkám a chudinkám bez sebevědomí. Poradíme, jak to změnit!

Článek

Přesně tohle se stalo čtenářce Janě. „Vždycky jsem si rozuměla líp s kluky. Byla jsem holka do nepohody, která unese obří bágl, rozdělá oheň a chodí na pivo. Z kosmetiky jsem uznávala jen jelení lůj a z oblečení džíny. Když se ale kamarádi začali zamilovávat a dělali si ze mě vrbu, časem mi začalo docházet, že mám trochu problém: nikoho z nich vůbec nenapadlo, že já jsem vlastně taky ženská. A přitom se mi někteří fakt líbili.“

Klukandy nepřitahují

„Je to bohužel tak,“ potvrzuje třicetiletý hasič Honza. „Parťačky máme v úplně jiné přihrádce než potenciální milenky. Většinu chlapů na ženských přitahuje právě ta křehkost. To, že nás potřebují,“ přiznává. I na holku, která kleje jako chlap a se vším si poradí sama, někde čeká ten pravý – bude ale mnohem složitější ho najít.

Jak to změnit? Nedělejte si iluze – na vzhledu záleží. Nikdo nečeká, že se přes noc změníte v modelku na jehlách, s třpytivým topem a rudými nehty. K tomu, abyste dala najevo svou ženskost, stačí mnohem méně. Třeba vlasy, vypuštěné z utaženého culíku a vlnící se po ramenou. Přiléhavé tričko nebo nečekaná sukně. Muži jsou zaměření vizuálně a pěkný detail nebo křivka jim neujde. A pak už jen stačí podržet při podávání rukou tu jeho o chviličku déle nebo se na něj podívat tak nějak vážněji. To by bylo, aby si nevšiml, jak pěknou kamarádku vlastně má!

Foto: Thinkstock

Pro to, abyste se posunula z role kamarádky do role přítelkyně, je třeba něco udělat jinak. Co třeba si na další setkání s ním vzít novou sukni, šaty, vyčesat vlasy jinak...?Foto: Thinkstock

Příliš chytré ženy

Říká se, že se jich muži bojí – a něco na tom bude. Velmi inteligentní a vzdělané ženy to mají těžké ze dvou důvodů. Mají na muže vysoké nároky, kterým jen málokterý vyhoví, a často bývají i značně kritické. Muži potřebují ženě imponovat; čím ale zaimponovat doktorce ekonomie, která má dvě stovky podřízených a umí čtyři jazyky? Sejdou se s ní, když potřebují poradit s problémem v práci nebo mají chuť probrat volby. A chodit začnou se svojí sekretářkou.

Jak to změnit? „Je-li žena obdařena nejen vysokým IQ, ale i sociální inteligencí, je jí jasné, že není nutné dávat svoji intelektuální úroveň příliš okázale najevo. Samozřejmě to neznamená dělat ze sebe hloupou naivku. Nemusíte ale svůj protějšek setřít pokaždé, když se ukáže, že si něco pamatujete lépe než on. Koneckonců, něco na něm obdivovat musíte, jinak byste o něj asi nestála,“ podotýká rodinná poradkyně Ludmila Jandová.

Foto: Thinkstock

Důležité je zdravé sebevědomí. Lítostivou chudinku muži nevyhledávajíFoto: Thinkstock

Nevzbuzujte lítost!

To, co přitahuje, je spokojenost a přiměřené sebevědomí. Budete-li do světa vysílat signály „nejsem k ničemu, vypadám hrozně, mám prostě v životě pech“, svět i potenciální partneři vás tak také uvidí. A co s chudinkou? Chudinku můžou politovat, třeba jí i pomáhat, ale těžko se do ní zamilují.

Jak to změnit? Najít příčiny chybějící sebeúcty bývá složité. Můžou být schované hluboko v dětství a nemusíte si jich být vůbec vědomá. Musíte na sobě pořádně zapracovat, nejlépe s odbornou pomocí. Je velmi pravděpodobné, až si srovnáte vztah sama k sobě a uvěříte, že i vy máte právo na lásku a na štěstí, to ostatní přijde tak nějak samo – včetně zájmu druhého pohlaví. Nejpřitažlivější totiž jste, když jste spokojená sama se sebou.

Nezapomínejte na úsměv a nebojte se požádat o pomoc. Vážně není nutné, abyste všechno „strhala“ sama! Muži milují pocit, že si bez nich neporadíte.

Související témata:

Načítám