Hlavní obsah

4 problémy v sexu, které lze vyřešit ihned

Foto: Thinkstock

Nějaký ten sexuální problém se vyhne málokterému páruFoto: Thinkstock

Reklama

Jsou to sexuální problémy, které trápí většinu párů. Přitom ale mají velmi snadné řešení! Přestaňte se trápit kvalitou milostného života, zlepšete ho! Rychle a snadno!

Článek

Málokdo, kdo žije v dlouhodobém vztahu, může říct, že je jeho milostný život super jízda jako na začátku. Po deseti a více letech se prostě řada věcí změní. Není to ale žádná tragédie! Tohle jsou čtyři nejčastější sexuální problémy, které ale mají snadné řešení!

1. Ach ta rutina

Se sexem je to jako se vším v životě. Je velmi snadné spadnout do rutiny a dělat stejné věci pořád dokola. Jenže jakkoli milujete třeba jahodový dort, každý den ho mít nemusíte.

Řešení:Nejdříve vy i váš partner vytvořte samostatný seznam deseti věcí, které se vám na vašem milostném životě líbí, a v těch pokračujte. Vedle toho ale každý vytvořte seznam pěti věcí, které byste v posteli rádi vyzkoušeli. „Vznikne vám tak vlastně soupis deseti tužeb. Každý týden, případně jednou za čtrnáct dní jednu z těch věcí vyzkoušejte,“ radí britská sexpertka Tracey Cox.

Samozřejmě ne vše vás bude bavit, ale zhruba tři až čtyři věci vás nejspíš nadchnou a zahrnete je do svého běžného „sexuálního programu“. Když k tomuto oživovacímu procesu přistoupíte třeba každý čtvrt- či půlrok, nemá u vás rutina jedinou šanci.

Foto: Thinkstock

Je fajn vědět, že běžné ložnicové neshody mají většinou velmi snadné řešeníFoto: Thinkstock

2. On chce to, vy zase ono

Nesoulad ve stylu milování je další zcela běžnou věcí, v níž se partneři často neshodnou. Vy například toužíte po něžném milování, váš partner zase po živočišném sexu. Bojovat o to, který styl ve vaší ložnici vyhraje, je ale zbytečné.

Řešení: „V prvé řadě si uvědomte, že zdravější a prospěšnější je styly střídat, užívat si všeho,“ radí Tracey Cox. Jednoduše si vzájemně vyjděte vstříc, souhlaste s obměnou a jděte do toho naplno a s nasazením, ne jen ve smyslu, že to nějak přetrpíte.

3. Stydlivost

Obzvlášť ženy mívají často problém být před svým partnerem nahé. Obzvlášť, když v ložnici nevládne černočerná tma. Přitom intimita a sdílení je základem spokojeného sexuálního života. Dokud se stydíte, neuvolníte se, a sex pak nestojí za moc.

Řešení: Odbourávejte svou stydlivost postupně. Začněte přívětivým světlem v podobě čajových svíček a zkuste si pořídit hezké spodní prádlo, sexy noční košilku, něco, v čem se budete cítit dobře a sexy. Zvedne vám to sebevědomí, které tak moc potřebujete. A partner by měl dělat především jednu věc – dávat vám najevo svůj obdiv, to, jak se mu líbíte, jak moc vaše tělo miluje.

Foto: Thinkstock

Nenechte si zkazit milostný život drobnostmi, kterých je lehké se zbavitFoto: Thinkstock

4. Otrávené trucování

V dlouhodobých vztazích často dochází k tomu, že jsou partneři tak nějak otrávení, znudění, řada věcí je štve a výsledkem je nechuť k sexu. Je to vlastně reakce na obecnou nespokojenost, forma trucování.

Řešení:Sedněte si spolu a dejte si jakési pětiminutové sezení pravdy. „Nastavte stopky na pět minut, které jeden z vás využije na to, aby druhému jasně a v klidu pověděl, co ho trápí, co se mu ve vztahu nelíbí, co ho činí rozmrzelým,“ popisuje Tracey Cox. Ten druhý do toho vůbec nevstupuje, jen poslouchá. Po uplynutí pěti minut pak zopakuje, co mu jeho partner řekl. „Vlastně ukáže, že doopravdy poslouchal, že to sdělení k němu dorazilo,“ upřesňuje Tracey Cox. Pak se samozřejmě vyměníte.

Poté, co oba využijete svých pět minut, je čas na hledání řešení. „Můžete zkusit živou diskusi, kde budete probírat, co s tím, ale pokud vám to nejde, můžete si opět pomoci pětiminutovým limitem, kdy vždy jeden bude mlčet a druhý navrhovat řešení,“ dodává Tracey Cox.

Trápí vás něco z toho? Nebo jde ve vaší ložnici ještě o něco jiného?

Reklama

Načítám