Hlavní obsah

4 tipy, jak udělat ze sprchování aromaterapeutický zážitek

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Vůně jsou pro člověka jazykem, díky kterému si uchovává vzpomínky. Ať už je to aroma posečené trávy, vánočního cukroví nebo parfémuFoto: Weleda, spol. s.r.o.

Sprcha je ideálním místem ke snění a také prvním krokem v péči o pokožku. Posuňte tuto běžnou rutinu na další úroveň. Díky aromaterapeutickým sprchovým gelům Aroma Shower od Weledy se budete na každodenní sprchování dívat jinak.

Článek

Aromaterapie je skvělým způsobem, jak bez prášků ulevit řadě zdravotních potíží. Tato holistická metoda, ke které si vyznavači přírodní kosmetiky a zdravého životního stylu hledají cestu stále častěji, využívá přírodní éterické oleje získané z květů, listů, kůry a dalších částí rostlin k řešení celkového stavu člověka. Ty mají vedle vůně také terapeutický účinek – vyvolávají důležitou biologickou aktivitu, která působí na různých orgánových úrovních a vytváří tak žádoucí efekt pro celé tělo.

Sprcha jako nejlepší místo pro aromaterapii

Díky horké páře se na jedné straně otevírají póry a uvolňují dutiny, na straně druhé dochází k dokonalému rozvinutí esencí. Účinné látky z esenciálních olejů tak mohou snadno proniknout do našeho organismu, a to inhalací i skrze pokožku. Weleda má s výběrem vhodných vůní a jejich mícháním stoleté zkušenosti, které se nyní rozhodla zužitkovat v řadě sprchových krémů a gelů Aroma Shower. Díky nim může být každý z nás sám sobě aromaterpaeutem!

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Každý z nás se potřebuje cítit výjimečněFoto: Weleda, spol. s.r.o.

Je vědecky dokázáno, že vůně dokáží měnit naši náladu a vyvolávat v nás určité pocity. Jejich kompozici proto vybírejte podle svého aktuálního rozpoložení a nálady. Pokud potřebujete:

1. Energii

Je to obvykle po ránu, kdy většině z nás schází tolik potřebná energie. Po probuzení nám pomůže stimulovat organismus rychlá sprcha a pulzující vůně zázvoru, citronové trávy a cedrového dřeva, kterou ukrývá sprchový gel Aroma Shower Energy.

2. Klid

Po náročném dni toužíme nechat starosti za dveřmi a smýt ze sebe veškerou únavu. Klidný spánek spolehlivě přivolá horká koupel provoněná levandulí, bergamotem a vetiverem. Tuto jedinečnou kombinaci najdete ve sprchovém krému Aroma Shower Relax s relaxační vůní.

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Po náročném dni nechme starosti za dveřmiFoto: Weleda, spol. s.r.o.

3. Harmonii

Občas je těžké zachovat chladnou hlavu, obzvlášť v dnešní náročné době. Protože naše psychika ovlivňuje kromě nálady i naše fyzické zdraví, vyplatí se umět s ní pracovat. Pocit vnitřního pnutí a nervozity pomůže odstranit sprchový gel Aroma Shower Harmony, který v sobě snoubí vůni sibiřské jedle, jedle stříbrné a lavandinu. Stačí zavřít oči a budete se cítit jako uprostřed klidného, tichého lesa.

4. Pocit hýčkání

Každý z nás se potřebuje cítit výjimečně. Rozmazlování a pocit hýčkání vám přinese sprchový krém Aroma Shower Love s romantickou vůní růže, jasmínu a ylang-ylang.

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Své zkušenosti s aromaterapií nyní Weleda přenesla do nové řady sprchových krémů a gelů Aroma Shower, které vytvoří z obyčejného mytí blahodárný rituál jak pro pokožku, tak i pro dušiFoto: Weleda, spol. s.r.o.

Všechny produkty z řady Aroma Shower obsahují pouze přírodní složky a mají biologicky odbouratelnou recepturu, nezatěžují tedy spodní vodu a tím ani přírodu.

Načítám