Hlavní obsah

4 valentýnská překvapení, která ženám vyrazila dech

Foto: Profimedia

Valentýn je příležitostí, jak potěšit partnera. Tentokrát jsme vyzpovídali čtyři čtenářky. Prozradily nám, co pro ně jejich milí nachystaliFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro jednoho hezký, romantický den, pro druhého nucená povinnost. Jak to s Valentýnem máte vy? Hýčká si vás partner? Pokud ne, třeba se to letos změní. I těmto čtyřem čtenářkám muži vyrazili dech!

Článek

Už je to zase tady. 14. únor. Z každoročního průzkumu Equa bank vyplývá, že svatého Valentýna se chystá řešit šest z deseti Čechů, přičemž společná večeře patří k párové klasice (38 procent).

70 procent mužů daruje květinu, 50 procent žen si pro miláčka připravuje sladkost. (Celkově den vyjde v průměru na 1500 korun.) Nic z toho neplánujete? Je vám mdlo už jen při představě přeslazené romantiky v den, kdy se okolo vás lidé líbají, hladí se a vůbec spolu cukrují?

Hlava v písku

Takový postoj pochopitelně zaujmout můžete, ale nikdy nepopřete to, že nechcete, aby došlo k opačnému extrému: partner Valentýna absolutně ignoruje, dělá, že se ho nějaké vyjadřování citů absolutně netýká, nebo se zhnuseným výrazem ve tváři plká něco o „zbytečném teploušském svátku“, který on nepotřebuje, neboť vám lásku může vyznat kdykoli. Ehm, a kdy? I na vaše výročí se radši „zapomněl“ v práci. Z tohoto pohledu je možná sladké vyznání lásky lepší. No řekněte, co byste řekli na tahle čtyři překvapení?

Málem zapečené ruce

„Přišla jsem domů z práce a manžel seděl u televize. Zatímco jsem vyložila nákup, někam odešel a vrátil se s krabicí,“ popisuje čtenářka Táňa, před kterou si manžel klekl (!), otevřel víko a řekl jí, že se letos rozhodl oslavit Svátek svatého Valentýna – po svém.

Vlastnoručně jí upekl dort ve tvaru srdce, potáhl ho marcipánem a zapíchl do něj růži. „Byla jsem v šoku. Mirek ani nevaří! Však se mi hned přiznal, že dort dělal celý týden, protože první dva pokusy musel vyhodit. Pak dokonce přišla babička, která mu radila, jak udělat marcipán,“ směje se Táňa, kterou dojala hlavně ta snaha. „Bylo to úžasné gesto,“ usmívá se.

Foto: Profimedia

Bude i váš svátek zamilovaných sladký?:-)Foto: Profimedia

Rodinné dědictví v tahu. Kvůli výletu!

„Od té doby, co se nám narodila dcera, jsme neměli dovolenou, což je tři a půl roku,“ vypráví Katarína, která svého partnera často atakovala slovy, že letos už někam musí vyrazit.

„Vždycky to ztroskotalo na penězích. A právě proto jsem normálně brečela, když mi pár dní před Valentýnem Aleš dával obálku s třídenním luxusním pobytem v Benátkách, o kterých jsem vždycky snila. Aby na to měl, prodal část své sbírky mincí, která se u nich v rodině dědí z generace na generaci. Když mi řekl, že já mám pro něj větší cenu než všechny ty mince dohromady, padla jsem mu kolem krku. A v těch Benátkách jsme si to skvěle užili,“ rozplývá se Katarína.

Okroužkovaná i po svatbě

„Vilda nikdy nebyl na nějaké velké emoční projevy. Takového jsem si ho brala, s tím jsem počítala,“ směje se Eliška, pro kterou svatý Valentýn obvykle znamená práci. Je totiž zaměstnaná v restauraci jako kuchařka.

„Loni se rozletěly lítačky, Vilda důležitě nakráčel dovnitř a vzal si mě stranou s tím, že má pro mě dárek. Řekl mi, ať podám levou ruku. Bylo mi to divné, protože právě na ní nosím zásnubní i snubní prsten. Ale dala jsem mu ji,“ dál vypráví Eliška, které na vrcholek prstýnkové pyramidy přistál nový kousek z bílého zlata (jako ty ostatní). Byl tam vyrytý vzkaz: 14. února – protože tě prostě miluji!

„Byl to nejhezčí Valentýn ze všech,“ rozplývá se ještě teď dojatá čtenářka, která sladkou památku nosí celoročně. „Bylo mi totiž řečeno, že to je za všechny Valentýny dohromady,“ s úsměvem dodává.

Foto: Profimedia

Prsten od milujícího partnera ženu potěší vždy, co říkáte?Foto: Profimedia

Třetí do tanga

„Uklidil, a to fakt poctivě, uvařil večeři, zapálil svíčky, obsloužil mě a po dezertu se mi přiznal, že druhý den jedeme na takový malý, již pár dní dohodnutý výlet,“ uvádí Patricie, kterou partner dovezl do útulku pro opuštěná zvířata.

„Víš, říkal jsem si, že my dva máme sebe, ale co ti ostatní? Pojď, vybereme společně někoho, s kým se podělíme o to naše štěstí,“ řekl překvapené čtenářce snoubenec Lukáš. Na červnové svatbě už tak byli tři. „Prstýnky nám nesl čtyřletý pes Čenda a já doteď každému říkám, že právě on je mým valentýnským dárkem z lásky,“ uzavírá Patricie.

A jak to máte vy, čekáte na nějaké překvapení?

Reklama

Načítám